Nytt obsvarsel - sterk vind, innstilte ferger og vanskelige kjøreforhold

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

[AVISA NORDLAND] Meteorologene har sendt ut et nytt OBS-varsel for Salten og Helgeland.

Søndag er det ventet full storm langs kysten.

Full storm

- Vinden øker natt til søndag. Den sterkeste vinden treffer kysten søndag formiddag og ettermiddag. Det er ventet liten storm i Bodø, og full storm sør for Bodø, opplyser meteorolog Trond Lien hos Værvarslinga for Nord-Norge.

Vindkastene kan opp i 33 meter per sekund.

- Det blir dårlig vær, med sludd, hagl og regn. Heldigvis blir den sterkeste vinden kortvarig, og det roer seg søndag kveld, sier Lien til Avisa Nordland.

Vanskelige kjøreforhold

Meteorologen advarer om vanskelige kjøreforhold.

- Særlig på Saltfjellet kan det bli mye snøfokk og vanskelige kjøreforhold. Dersom man absolutt ikke må ut å kjøre, bør man holde seg i ro inne, sier Lien.

Høye bølger

Han advarer også om å dra ut for å se på de store bølgene.

- Det kan være veldig farlig, så man bør være forsiktig. Det blir ikke trivelig å være ute, så det lureste er nok å holde seg inne og se på TV, sier meteorologen.

Innstilte ferger

Statens Vegvesens veitrafikkopplysninger kan du følge trafikken utover dagen. Søndag morgen er det ikke meldt om noen stengte veier eller veier med kolonnekjøring, heller ikke på Saltfjellet. Siste melding fra Saltfjellet er klokken 5.20 i morges, da var det frisk bris og lette snøbyger.

Men fergene Holm - Vennesund og Forvik - Tjøtta som trafikkerer på Fv. 17 mellom Brønnøysund og Sandnessjøen er innstilte på grunn av uværet.

Også ferger i Rødøybassenget er innstilte, samt ferga fra Bodø til Røst.

Artikkeltags