Gå til sidens hovedinnhold

Stakk av fra politiet i båt: - Vi vet hvem han er

Artikkelen er over 3 år gammel

- Flere mister livet på sjøen enn i trafikken.

(AvisaNordland): Natt til søndag kontrollerte politiet i Nordland et lite utvalg båtførere i fritidsbåter på Helgelandskysten.

Tre båter i Herøy ble kontrollerte og i alle tre var fører beruset.

Førerne ble alle målt til å ha promille like under promillegrensen, som er 0,8 på sjøen.

- En båtfører valgte å stikke av fra politiet. Patruljen lette etter denne, men avsluttet etter noe tid. Politiet kjenner identiteten til båtfører og passasjeren som var med. Politiet vil ta kontakt med vedkommende båtfører i løpet av de nærmeste dagene, sier Geir Roger Flatøy, politioverbetjent og sjøkoordinator for Nordland politidistrikt.

I tillegg fikk politiet melding om en gjeng som var på vei ut i fritidsbåt fra Sandnessjøen. Samtlige ombord skal ha vært overstadig beruset. Politiet formante disse om å ikke dra ut på sjøen

- Dette opplever vi etter at man gikk før helga ut i media og advarte på det sterkeste mot bruk av alkohol på sjøen. Hittil i år har flere mistet livet på sjøen enn i trafikken. Og når man tar i betraktning hvor mange flere som ferdes i trafikken på land, er statistikken skremmende, sier Flatøy.

- Vi kommer til å gjøre hva vi kan for at folk som ferdes på sjøen ikke utsetter seg selv og andre for fare. Men politiet alene kan ikke endre holdninger og adferd. Her må flere ta tak, avrunder han i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken