Stor HV-øvelse med tusen soldater vil bli merkbar i Mosjøen og Helgeland

Det blir heimevernsøvleser på Sør-Helgeland denne uka.

Det blir heimevernsøvleser på Sør-Helgeland denne uka. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14 (HV-14) gjennomfører i perioden 28. mai til 1. juni øvelse på Helgeland. I løpet av øvelsen blir det mye synlig militært personell med våpen, blant annet langs veier og til dels i bebygde områder. Dette melder HV-14 i en pressemelding.

Øvelse Helgeland er en stor og viktig øvelse for HV-14. Den tar for seg Heimevernets viktigste oppgaver; objektsikring av kritisk infrastruktur, overvåking av definerte områder, samhandling med øvrige beredskapsaktører, samt sikring av allierte forsterkninger. Dette skjer lokalt og der folk bor for å sikre verdiene og folkene i Helgelands-regionen.

Øvelsene vil foregå på Helgeland, i områdene Sandnessjøen, Mosjøen, Trofors og Brønnøysund.

– Hensikten med øvelsen er å ivareta lokalt territorielt ansvar. Det vil si at HV-14 skal øve distriktets avdelinger opp mot Heimevernets primæroppdrag, som er vakthold og sikring. Deler av øvelsen vil også være synkronisert opp mot andre sivile aktører, som helseforetakene, politiet og et utvalg av kommunene. Dette skjer spesielt onsdag 30. mai, skriver HV-14 i pressemeldingen.

Nesten 1.000 soldater deltar fra HV-14s områdestruktur. Det varsles om noe støy i forbindelse med den militære aktiviteten, samt at de vil være en del forflytning av militære kjøretøy og personell.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken