Gå til sidens hovedinnhold

Helgeland Sparebank setter opp renten: – Vi anbefaler våre kunder til å bygge opp en buffer

Artikkelen er over 2 år gammel

I en pressemelding varsler banken om renteøkningen.

(RanaBlad): I likhet med de fleste andre banker, øker også Helgeland Sparebank rentene på utlån med i hovedsak 0,25 prosentpoeng, skriver banken i pressemeldingen.

– Majoriteten av utlånskundene våre får en renteøkning på 0,25 prosentpoeng på sine lån. Innlånskostnadene til banken har økt med 0,30 prosentpoeng siden i januar og vi ser oss nå nødt til å heve utlånsrentene, sier administrerende direktør Hanne Nordgaard.

Bakgrunnen for renteøkningen er at Norges Bank satte opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. Etter syv år med fallende og lave renter, antyder Sentralbanken at det norske rentenivået skal videre oppover.

– Eventuelle ytterligere renteøkninger vil komme pent og forsiktig og renta på boliglån er fortsatt lav. Vi oppfordrer våre kunder til å benytte anledningen til å spare og bygge seg opp en buffer, sier Nordgaard.

For nye lån gjelder de nye prisene fra mandag 1. oktober. For innskudd og eksisterende lån gjelder de nye prisene i løpet av oktober for bedriftskundene og i løpet av fra november for personmarkedskundene, står det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken