219 millioner i pluss for Helgeland Sparebank

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Helgeland Sparebank fikk et resultat før skatt på 219 millioner kroner per 30. september 2018. Det er 57 millioner mindre enn på samme tidspunkt i fjor.

DEL

– Helgeland sparebank drives lønnsomt og effektivt. Til tross for sterk konkurranse og økte innlånskostnader økte banken sine inntekter med kr 7 mill. sammenliknet med samme periode i 2017. Banken har god kostnadskontroll, skriver banken i en pressemelding.

Delårsrapporten til HSB viser at tredje kvartal i 2018 isolert ga et resultat før skatt på 76 millioner kroner.

– Optimisme, høy aktivitet og investeringsvilje i næringslivet på Helgeland gir en høyere vekst i dette segmentet enn i privatmarkedet. 12 måneders utlånsvekst i bedriftsmarkedet ble 7,4 %, skriver banken videre pressemeldingen.

– Av bankens innskuddsmasse er 89 % innskudd fra kunder på Helgeland, mens tilsvarende tall for utlånene er 83 %. Dette forteller en sterk historie om Helgeland Sparebanks posisjon. Vi er førstevalget for helgelendinger, og den ledende banken på Helgeland, påpeker administrerende direktør Hanne Nordgaard.

 – Det er høy aktivitet i alle regionens vekstnæringer. Selv om eksportnæringene er sårbare for en styrket krone synes framtidsutsiktene og vekstmulighetene for regionen å være gode. Helgeland Sparebank har kapital og kompetanse til å være en drivkraft for vekst på Helgeland, og vår nærhet til markedet og kjennskap til helgelendingene gjør at vi lykkes, avslutter Hanne Nordgaard.

Les også: Helgeland Sparebank har tjent mer i år enn i fjor på samme tid

Artikkeltags