Vipps, så var Helgeland Sparebank også med

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Helgeland Sparebank og 105 andre banker går sammen og satser på Vipps.

Vipps har hittil vært en del av DNB-konsernet, men legges nå inn i et frittstående selskap der DNB blir største eier. Inn på eiersiden kommer også 15 selvstendige sparebanker, som også er eierbanker i Frende forsikring. Helgeland Sparebank er en av disse bankene. I tillegg kommer Sparebank 1-alliansen, Eika-alliansen og Sparebanken Møre inn på eiersiden, står det i en pressemelding fra Helgeland Sparebank.

Må godkjennes

Avtalen forutsetter godkjenning fra norske tilsynsmyndigheter.

– Vi i Helgeland Sparebank er svært glade for denne avtalen. Den styrker vår posisjon som lokal sparebank i en verden hvor den digitale utviklingen går særdeles fort. Vi får en eierandel i et selskap som er helt i fremste linje internasjonalt innen mobilbetaling, og derfra kan vi hente inspirasjon, kunnskap og gode produkter til kundene våre. Samtidig kan vi frigjøre enda mer av vår tid til å dyrke det lokale engasjementet, sier Lisbeth Flågeng, administrerende direktør i Helgeland Sparebank.

Nyskapende

Over 100 banker går sammen og satser på Vipps som en felles mobil lommebok.

– Sammen skal vi sørge for at Vipps leverer de enkleste og mest nyskapende betalingstjenestene til norske privatpersoner og bedrifter, sier Flågeng.

Artikkeltags