Tolv reiselivsbedrifter fra Helgeland møtte åtte internasjonale turoperatører fra Russland, Nederland, Tyskland, Frankrike, Spania og Italia, samt representanter fra Nordnorsk Reiseliv og Innovasjon Norge, det skriver Helgeland Reiseliv i en pressemelding.

Det resulterte i 2 effektive timer med 15 minutter møteintervaller og om lag 75 gjennomførte møter. Workshopen var avslutning på en femdagers tur på Helgeland hvor gjestene har besøkt en rekke bedrifter med fokus på naturlig påfyll og levende lokalsamfunn. Målet med turen var å fokusere på høstsesongen og de tilbudene Helgeland har på denne årstiden. 

– Turoperatørene var svært fornøyde med både visningsturen på Helgeland og workshopen i Mosjøen, og vi har stor tro på at dette vil bringe nye kundegrupper til regionen, slår markedssjef Guro Larsen Brown fast.

Fra Helgeland deltok et svært godt og representativt utvalg av reiselivsbedrifter fra River North Rafting i sør til Støtt Brygge i nord. Det var en god blanding av aktivitetsleverandører, overnatting i form av hotell, rorbuer og camping og transport leverandører.

Turen og workshopen er et resultat av samarbeid mellom Helgeland Reiseliv, Nordnorsk Reiseliv og Innovasjon Norge.