– Jeg representerer jo Helgeland Reiseliv og derfor hele Helgeland. Men jeg må ha lov til å si at Mosjøen framstår som et forbilde på at vi kan få ting til å skje. Det som her skjedd her den siste tiden er jo det dobbelte av det som har skjedd andre steder på Helgeland. Status er at Mosjøen blir trukket fram i mange sammenhenger, sier Gunn Johansen i Helgeland Reiseliv og regionansvarlig for Mosjøen og omegn.

Onsdag gjennomførte hun et vertskapskurs på Fru Haugans Hotel i Mosjøen.

– Målgruppen for kurset er sesongansatte og fast ansatte i bedrifter med tilknytning til reiselivet. Jeg har sendt innbydelse til alt fra bensinstasjoner til hotell og serveringssteder, sier Johansen.

Kursdeltakerne får informasjon om reiselivsgeografi, veier å kjøre til og fra og i alle himmelretninger og ikke minst om ferjeruter og hvordan finne fram i rutene. Et viktig poeng er å informere om hva som finnes av severdigheter, slik at kursdeltakerne kan anbefale destinasjoner og forklare turistene veien.

– Kurset er veldig praktisk lagt opp, sier Johansen.

Hun framhever at Mosjøen har realisert og skal realisere flere spenstige aktiviteter i løpet av kort tid.

– Via Ferrata. Zipliner. Sherpatrapp. Bystrand, for øvrig den eneste på Helgeland så vidt jeg vet. Rafting på Trofors, med Marianne Sæther i River North. Padling på Vefsna. Og fra i år sørger Naturlige Helgeland også for et ordentlig opplegg med veivisning i Øyfjellgrotta. Vi sender forresten utrolig mange turister opp i sherpatrappa, sier Johanen.

 

Hun sier interessen for Mosjøen er stor og blir stadig større.

– Det siste nå er at magasinet «Friluftsliv» har to sider med flotte bilder og tekst om tilbudene i Mosjøen. Innovasjon Norge og Nordnorsk Reiseliv ønsker visningsturer hit. I månedsskiftet august / september kommer ti journalister fra ulike medier spredt over hele Europa på en pressetur. Hensikten er å gå i trappa, prøve ziplineren, klatre i Via Ferrataen, og rafte i elva, sier Johansen.

Kurset i Mosjøen samlet 10 deltakere. Samme kurs går av stabelen torsdag i Mo i Rana, med noen flere deltakere.