Gå til sidens hovedinnhold

31 oppdrag på en natt for politiet

Artikkelen er over 5 år gammel

Vold og ordensforstyrrelser preger julebordssesongen på Helgeland.

- Det har vært veldig travelt i alle Helgelandsbyene i natt, sier operasjonsleder Trond Martinussen i Helgeland politidistrikt.

Han kan fortelle at de har registrert hele 31 oppdrag mellom midnatt og søndag morgen.

- Det dreier seg hovedsaklig om ordensforstyrrelser i forskjellige alvorlighetsgrader, men vi har også vært aktive med promillekontroller og litt andre oppdrag, sier Martinussen.

- Har noen blitt alvorlig skadet?

- Bortsett fra hendelsen i Mosjøen der en person måtte overnatte på sykehus, har det heldigvis gått forholdsvis bra med de fleste som har vært involvert i voldsepisodene. I tillegg har det vært rekvirert sykebiler av folk som har slått seg for egen maskin uten at vi blir koblet inn, sier Martinussen.

På politiets twitterkonto har Mosjøen og Sandnessjøen alene fått fem tilfeller av voldsutøvelse registrert, mens det også i Brønnøysund og på Mo har vært en del uoverenstemmelser. Politiet ber nå folk om å ta det litt roligere de siste dagene fram mot jul.

- Det er jo mange som kommer hjem til jul, noe som fører til at det er ekstra mange folk som er ute på byen i disse dager. De aller fleste oppfører seg eksemplarisk, men noen drar det dessverre litt for langt. Dette skal jo være en tid hvor man koser seg og har det hyggelig sammen med venner, så da kan det nok være lurt for enkelte å ta det litt roligere med alkoholen, oppfordrer Martinussen.

Kommentarer til denne saken