Helgeland Kraft med driftsresultat på 306 millioner kroner hittil i år

Fornøyd: - 2018 kommer til å bli et godt år for Helgeland Kraft, og resultatet ventes å bli betydelig bedre enn fjoråret, sier konsernsjef Eivind Mikalsen.

Fornøyd: - 2018 kommer til å bli et godt år for Helgeland Kraft, og resultatet ventes å bli betydelig bedre enn fjoråret, sier konsernsjef Eivind Mikalsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Første driftskvartal etter gjennomført konsernomdanning har vært preget av stabil og god drift i hele virksomheten. Hittil i år har Helgeland Kraft et driftsresultat på 306 millioner kroner. Det er 114 millioner kroner bedre enn ved utgangen av tredje kvartal i fjor.

– Alle våre tre virksomhetsområder, som er nett, vannkraft og strøm, leverer godt, og to av dem betydelig bedre enn ventet, står det i en pressemelding fra Helgeland Kraft.

Resultat før skatt per utgangen av september ble 274 millioner kroner, som er 112 millioner kroner bedre enn samme tidspunkt i fjor. Resultat etter skatt er estimert til 154 millioner kroner – som gir en resultatforbedring på 60 millioner kroner.

Sikkerhet er alltid førsteprioritet hos Helgeland kraft. De satser sterkt på sikkerhetsarbeidet og opplever en positiv utvikling i forebyggende aktiviteter. Sykefraværet holder seg på et stabilt lavt nivå og lå gjennomsnittlig på 3,1 prosent i årets første ni måneder.

– Vi er godt fornøyd med resultatet per utgangen av tredje kvartal i år. Det er god driv i organisasjonen på forbedrings- og effektiviseringsarbeidet, samtidig som gode kraftpriser bidrar til å dra resultatet betydelig opp. 2018 kommer til å bli et godt år for Helgeland Kraft, og resultatet ventes å bli betydelig bedre enn fjoråret, sier konsernsjef Eivind Mikalsen i en pressemelding.

Artikkeltags