Prisutdeling og folkeliv - mangfold av aktiviteter på Hattfjelldalsdagan

Lars Andreas Sirijord tester styrken med slegga

Lars Andreas Sirijord tester styrken med slegga Foto:

Av

Hattfjelldalsdagan 2019 er nå historie, men ble vel gjennomført med en god del folk.

DEL

Fredagskveld var det kirkekonsert med gruppa Gone Country i en fullsatt Hattfjelldal kirke.

Konserten varte i litt over en time med variert countrymusikk. Gjesteopptreden med Hans Arne Forsback. Publikum likte det de hørte så konserten ble avsluttet med et ekstra nummer etter stående applaus.

Lørdagen startet med et forrykende regnvær, så torghandelen ble utsatt til kl.12.00. Tradisjonen tro dukket sola opp etter hvert og en god del folk møtte opp. Vareutvalget var variert, og det ble arrangert diverse aktiviteter.

Hattfjelldals ordfører Harald Lie åpnet dagene fra scenen på torget, og delte ut Hattfjelldals prisen. Denne gikk i år til Knut Tvildal for hans store engasjement for Hattfjelldals historie. Knut har merket turløyper med små historier underveis, og lagd museum hjemme på gården i Tvildal. Han var dessverre ikke tilstede under tildelingen så Elgpostens redaktør Gunder Garsmark og bygdebok forfatter Leif Elsvatn mottok prisen på vegne av Knut.

Irene Marie Dalen Hamarsbøen hadde med seg geitekillingene Hjerteros og Stjerna

Irene Marie Dalen Hamarsbøen hadde med seg geitekillingene Hjerteros og Stjerna Foto:

Et av arrangementene var «Bil-kverkarn» Her blir en gammel bil startet uten olje på motoren og folk får gjette hvor lenge den går. Bilen i år var en gammel Audi som holdt i 44 sekunder. Stian Tjolmen gjettet 39 sekunder og stakk dermed av med premien som var et opphold i kommunens leilighet i Monte Negro.

Fjellfolket hadde utsalg av diverse kort reiste varer, solgte kaffe og melkkake med gomme, og det var rikelig med smaksprøver. Utenfor Husflid og Broderi satt en glad gjeng og spilte gammeldans til glede for tilhørerne.

Ellers var det salg av husflidsprodukter, Aruna og Husflidslaget hadde salg på Fjellfolkets Hus. Her var det også mat servering.

Trollvar hadde aktiviteter for barn og ungdom. Det var mange som testet styrken med slegga og klokka i tårnet klang med jevne mellomrom.

Hattfjelldal ordførr Harald Lie delte ut Hattfjelldalsprisen til Knut Tvildal

Hattfjelldal ordførr Harald Lie delte ut Hattfjelldalsprisen til Knut Tvildal Foto:

Arbeiderpartiet og Senterpartiet hadde stand på torget, hvor de informerte sine velgere om høstens partiprogram.

Bondelaget hadde også stand, men i disse smittevern tider er det ikke så enkelt å få vist frem flere dyreslag. Allikevel var det to artige geitekillinger som underholdt publikum her.

Dagene ble avrundet med god gammeldags asfaltdans på torget hvor Gone Country spilte. Selv om gradestokken ikke viste så veldig mange grader var det godt med folk og stemningen var på topp.

Vi ser frem til neste års Hattfjelldalsdager og takker alle frivillige som stilte opp for å få et vellykket arrangement i havn.

Artikkeltags