En arktisk aktivitetsdag: – Dette lover godt for rekrutteringen av vg1 Naturbruk i Hattfjelldal

Uteaktiviteter: De besøkende deltok med stor iver og glede.

Uteaktiviteter: De besøkende deltok med stor iver og glede.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Minus 23 grader og sterk vind gjorde dagen arktisk, og muligens fantastisk for de 30 besøkende på aktivitetsdagen til Vg1 Naturbruk i Hattfjelldal.

DEL

Torsdag 31 januar arrangere vg1 klassen på Naturbruk i Hattfjelldal en aktivitetsdag for 10.-klassinger som vil vite mer om dette videregående skoletilbudet i Hattfjelldal.

Alle møtte opp i Hattfjelldal sentrum for å få omvisning i de nye undervisningslokalene der. De fikk også en orientering om vg1, og naturbruksutdanningas muligheter.

Deretter dro gjengen videre til Krutådal gård. Der var det fyra i alle hus, i tillegg til en lavvo ute. Elevene fikk kakao, kanelsnurrer og en rask orientering, før de gikk løs på flere aktiviteter.

Det var både hundekjøring, aking, hagleskyting, skuterkjøring, håndverk hvor de fikk lage nøkkelringer av reveskinn, og trykke på servietter til rekordsamlinga til Linda Liland, som er kjent fra Kolafei.

Det ble også en tur i fjøset hvor de besøkende fikk møte alle sauene som bor i Krutådalen. De fikk en orientering om elektrisk overvåking, og se på radiobjeller. I fjøset var det også en mor med fem valper, og et eget rom med katter, kattunger og mer kakao til elevene.

Tilbakemeldingen fra de besøkende var svært positiv. Det at 30 besøkende, i tillegg til egne elever og ansatte, fant veien til Krutådal, og deltok med stor iver og glede, lover godt for rekrutteringen av vg1 Naturbruk i Hattfjelldal.

Vi ønsker å takke Linda Mari Aaslid fra Aaslid Polar med hunder og valper, klassetanten Else Hoff, og nabokjerringa Linda Liland, som alle deltar i skolens fantastiske nettverk.

Artikkeltags