Husk at Røsvatnet er regulert, vær forsiktig i skuterløypene

Kjør forsiktig når du ferdes med snøskuter på Røsvatnet. Vannet er regulert og vannstanden endrer seg. Da kan isen knekke og skape farlige hindringer.

Kjør forsiktig når du ferdes med snøskuter på Røsvatnet. Vannet er regulert og vannstanden endrer seg. Da kan isen knekke og skape farlige hindringer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Nils-Tore Bjerknesli oppfordrer skuterførere på Røsvatn til å være forsiktig når de beveger seg ut på Røssvassisen. Vatnet er som kjent regulert og det betyr at isen er i bevegelse. I helga satte Bjerknesli opp veistikker ved denne «skjæringa» på det som kalles Krøpparneset for å gjøre oppmerksom på vanskelig terreng.

Vidar Daleng staker og preparerer skuterløypene i Hattfjelldal. Han oppfordrer alle som kjører i løypene om å ferdes med forsiktighet. Særlig varsom bør man være på Røsvatn.

– Røsvatnet er regulert. Når vannstanden minker knekker isen og det kan dannes farlige hindringer. Det er kun Røsvatnet som er regulert og som det går skuterløyper over i Hattfjelldal kommune. Isen på Røsvatnet er trygg, så dette dreier seg om at vatnet er regulert. Men generelt må man ferdes med forsiktighet. Det kan oppstå hull på myrer og i bekkefar. Ser noen slike hinder så ta staker eller bruk kvist for å merke dem, oppfordrer han.

Mars og april er vanligvis den tida i løpet av vintersesongen da trafikken i løypene er størst. Hensynsfull og forsiktig ferdsel med snøskuter er også poengtert i reglene for bruk av løypene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken