Gå til sidens hovedinnhold

Husk at Røsvatnet er regulert, vær forsiktig i skuterløypene

Artikkelen er over 3 år gammel

Nils-Tore Bjerknesli oppfordrer skuterførere på Røsvatn til å være forsiktig når de beveger seg ut på Røssvassisen. Vatnet er som kjent regulert og det betyr at isen er i bevegelse. I helga satte Bjerknesli opp veistikker ved denne «skjæringa» på det som kalles Krøpparneset for å gjøre oppmerksom på vanskelig terreng.

Vidar Daleng staker og preparerer skuterløypene i Hattfjelldal. Han oppfordrer alle som kjører i løypene om å ferdes med forsiktighet. Særlig varsom bør man være på Røsvatn.

– Røsvatnet er regulert. Når vannstanden minker knekker isen og det kan dannes farlige hindringer. Det er kun Røsvatnet som er regulert og som det går skuterløyper over i Hattfjelldal kommune. Isen på Røsvatnet er trygg, så dette dreier seg om at vatnet er regulert. Men generelt må man ferdes med forsiktighet. Det kan oppstå hull på myrer og i bekkefar. Ser noen slike hinder så ta staker eller bruk kvist for å merke dem, oppfordrer han.

Mars og april er vanligvis den tida i løpet av vintersesongen da trafikken i løypene er størst. Hensynsfull og forsiktig ferdsel med snøskuter er også poengtert i reglene for bruk av løypene.

Kommentarer til denne saken