Gå til sidens hovedinnhold

Barn kan nyte gratis tur til Namsskogan: – Vi fikk 150.000 kroner til ferieopplevelser

Artikkelen er over 3 år gammel

Mange barn har av forskjellige grunner ikke mulighet til å få seg en ferie. Hattfjelldal kommune har derfor søkt midler fra BUFDIR for å kunne arrangere opplevelser for barn og unge.

– Vi har planer om å arrangere aktiviteter hver skoleferie, og 16. august går til turen til Namsskogan familiepark, sier Tora Mjølkarli, som er helsesøster i kommunen og har ansvar for planlegging av turer.

Midler

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (BUFDIR), har en nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom. Frivillige organisasjoner, kommuner, og private aktører kan motta støtte. Dette er for at det skal være mulig for barn, unge og foreldre med dårlig økonomi å kunne delta i ferie- og fritidsaktiviteter på lik linje med andre.

– Det er en kjempeordning. Vi fikk 150.000 kroner fra det prosjektet som heter ferieopplevelser. Kommunen må gå inn med 20 prosent egenfinansiering, så en del av min stilling som helsesøster går inn i dette arbeidet, sier Mjølkarli.

Namsskogan

Alle barn i målgruppen 1.–7. klasse kan søke om å være med på en gratis busstur med gratis inngang til Namsskogan familiepark 16. august. Mjølkarli forteller at de har åpent for at alle barn kan melde seg på, men om det skulle bli for fullt, forbeholder de seg retten til å bestemme hvem som får være med. Det har foreløpig ikke vært et problem.

– Vi har valgt å sette turen til Namsskogan siden det ikke er så langt unna. Det er også en park med mange muligheter, både for forskjellige aktiviteter og ulike aldersgrupper, sier Mjølkarli.

Mjølkarli forteller at det er veldig stor interesse for disse arrangementene. Selv om turen er noen uker unna, har de fått en del påmeldinger. Hun understreker også at disse ferieturene er veldig viktig for de barna som ikke har mulighet til å dra på ferie.

– For mange av disse barna er sommeren faktisk den kjedeligste tiden på året. Dette tiltaket bidrar til at barn får noen opplevelser, og har noe å fortelle når skolen begynner, sier hun.

Opplevelser

Tidligere i sommer arrangerte Hattfjelldal kommune tur til Sæterstad Gård. Der fikk barna blant annet besøke geitfjøset, gå på natursti og en omvisning på fiskeoppdrettet.

– Man trenger ikke gjøre så mye eller reise så langt for å ha det gøy. Vi kan ha opplevelser i nærmiljøet og det kan være kjempebra, sier Mjølkarli.

Mjølkarli forteller at hun har planer om å få til en tur for ungdommer også, i sommer. Selv om det ikke er helt på plass ennå, er det kajakk og rafting i Grane, hun har i tankene.

– Det er veldig givende å få bidra til at alle barn og unge kan få muligheten til å få opplevelser i løpet av ferien, som er utenom den vanlige hverdagen, sier hun.

Les også

Hattfjelldals innbyggere og hytteeiere kan boltre seg i kommunes leiligheter i Montenegro

Kommentarer til denne saken