Gå til sidens hovedinnhold

Villmarksnettleverandører på plass

Artikkelen er over 3 år gammel

To innholdsleverandører er klare for leveranse av internett til kundene i Villmarksnett. Både svenske AllTele/T3 og Telemix, som er en lokal leverandør, vil levere internettjenester til kunder langs fiberen som går mellom Hemnes kommune og Hattfjelldal kommune.

Villmarksnett skriver følgende på sine nettsider:

«For kunder i tidligere HattNett, er T3 en kjent leverandør som vi nå også kan tilby til våre nye kunder i Villmarksnett. Tjenesten har vært driftssikker og stabil for eksisterende abonnenter i Hattfjelldal, og vi ser fram til et fortsatt godt samarbeid om våre nye kunder. Når nå også Telemix er på plass vil kundene selv kunne velge leverandør.

De ulike innholdsleverandørene har ulike krav til utstyr i fiberen. Når leverandør nå er på plass, har vi kunnet begynne installasjon av teknisk utstyr i nodene (koplingspunktene) og «sveising» av den enkelte kunde til hovedfiberen. Vi har også vært avhengig av snøsmeltingen for å komme i gang. Det har nå smeltet såpass mye over fiberkummene nå, slik at vi de siste to ukene endelig har kunnet få fortgang i å sveises kundefiberen til hovedfiber, og det begynner nå å bli klart slik at kundene snart kan få tilgang til WEB-en.

Begge innholdsleverandørene jobber nå også for å få på plass muligheter for å kunne tilby «TV-pakker» i vårt nett. Hvordan dette vil tilbudet vil være, må vi komme tilbake til når vi vet mer om hva de kan få til.»

Kommentarer til denne saken