Hanne Dyveke Søttar fikk ønsket sitt om Stortingskomite oppfylt

Hanne Dyveke Søttar

Hanne Dyveke Søttar Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Frp har konstituert sin gruppe og vefsningen Hanne Dyveke Søttar (FrP) er valgt inn til kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- Det å få plass i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget ser jeg på som en stor tillitserklæring partiet har gitt meg, som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Hanne Dyveke Søttar (FrP) i en pressemelding.

Kontroll- konstitusjonskomiteens fremste oppgave er å holde kontroll med at regjeringen og forvaltningen gjennomfører de vedtak som fattes i Stortinget. Den er også den eneste komiteen på Stortinget som kan behandle saker på eget initiativ.

- Jeg er veldig glad for å få plass i denne viktige og ærverdige komiteen. Som jurist tror jeg at min bakgrunn kan være ekstra nyttig å ha med seg inn i dette arbeidet, sier Søttar.

- Dette var også den komiteen jeg ønsket meg. Jeg har tidligere vært leder av Kontrollutvalget for Sør-Trøndelag fylke da jeg satt på Fylkestinget der.

Søttar er også valgt inn som fast medlem av gruppestyret for Fremskrittspartiet og som fast møtende medlem av Nordisk råd.

- Jeg er stolt over å ha fått tilliten til å inneha også disse viktige vervene. Det er mye ansvar og mye å sette seg inn i. Nå er min første prioritet å lese meg grundig opp på mine nye ansvarsområder, sier Dyveke Søttar.

I august sa Søttar dette til Helgelendingen:

-  Jeg er kanskje en av få som synes kontrollkomiteen er spennende

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken