Fremhevet ansatte og kultur på Gullhanen: - Jeg har lært at jeg ikke får til noe alene

 Espen Ravnå var en av foredragsholderne under Gullhanens næringslivsseminar.

Espen Ravnå var en av foredragsholderne under Gullhanens næringslivsseminar. Foto:

Flere innleide foredragsholdere inspirerte vefsningene i deres næringslivsarbeid under næringslivseminaret fredag. Utflytta mosjøværing Espen Ravnå snakket både om egen reise i hotellbransjen og kjedens filosofi om ansatte.

DEL

Espen Ravnå er i dag daglig leder for Comfort Xpress på Youngstorget i Oslo, og har blitt kåret til året unge hotelier. Fredag innledet han foredraget med egne erfaringer fra det å være studentbarleder, og starte som frokostvert før han nå har jobbet seg opp til å bli hotellsjef.

– Da jeg som 28-åring gikk inn dørene på hotellet jeg skulle være hotelldirektør på i Trondheim trodde jeg at hvis jeg så ut som en direktør ville jeg få respekt fra de ansatte. En uke etterpå tonet jeg meg ned i klesveien og skjønte at klarte jeg å bli kjent med de ansatte. Hotellet hadde gått mye i minus før jeg kom dit, og hadde outsourcet restaurant og vasking. På ett år mens jeg var hotelldirektør gikk vi fra 13 til 49 ansatte, og økte omsetninga på bunnlinja med 600 prosent, sa Ravnå i sitt innlegg.

Prioriterer ansatte

Han viste flere videoer fra kjeden Nordic choice, både fra ansattesamling, om ansatte og rettet mot markedsføring. Konsernet bruker mange millioner på å sende 3500 ansatte på årlig samling.

- Det vises ikke i regnskapet hvor god kultur det bygger. Men vi kan ikk kjøpe atmosfære, og vi har nesten ikke sykefravær, sier Ravnå om det han kaller en investering.

 I tillegg viste han bilde av Asif, som flyktet fra Afghanistan da han var 16 år, etter å ha måttet forsørge småsøsken siden han var 6 år. Asif ble kåret til årets medarbeider i januar.

– Mennesker som Asif får du ikke rekruttert ved å se på en CV. Derfor møter vi de som søker jobb hos oss, og inviterte 1500 til jobbintervju da vi åpnet det siste hotellet vårt i Oslo, sa Ravnå.

Hva er det viktigste du har lært i denne reisen?

– Det aller viktigste er å behandle alle med den samme respekten, og ikke undervurder noen uansett hvilken bakgrunn de har. Samarbeid gjør suksess. Jeg har lært at jeg ikke får til noe alene. Da jeg jobbet som selger hadde jeg personlig budsjett, men da jeg ble direktør skjønte jeg at jeg var helt avhengig av å få med meg alle rundt meg, sier Espen Ravnå til Helgelendingen etter foredraget.

Vil ha flere hit

Han har flere råd til næringslivet i Mosjøen og resten av Helgeland.

– Det er viktig at folk blir mer åpne for mangfold, nå er det altfor mange homogene styrer. Nå har vi hørt at det er trengs flere folk på min alder, og da er det viktig at Mosjøen er synlig på universiteter i de store byene, men også tidligere for dem som går på videregående skole. Folk må vite at det er mulig å skape karriere her. Det skjer jo noe nytt hver gang jeg er her, sier Ravnå. Han ramser opp og roser Mosjøen for Bystranda og Helgelandstrappa.

Raymond Enoksen innledet med sin karriere om å skape næring av musikk og media. Espen Isaksen holdt dagens andre foredrag, hvor han mikset toppidrettstrategi, fotball og vefsnsamfunnet. I tillegg engasjerte Bjarne Brøndbo publikum med framføring av flere kjente sanger mellom fortellinger om eget liv. 

    Artikkeltags