Uten mobil- og fasttelefon i over ett døgn: - Var en kritisk situasjon

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Folk i Fiplingdal i Grane kommune har vært uten mobil- og fasttelefon i halvannet døgn. Også store deler av Susendal i Hattfjelldal kommune har vært uten mobildekning.

Folk i Grane mistet DAB og RiksTV-dekningen natt til onsdag. Distribusjonssjef i NRK, Bjarne Andre Myklebust opplyste til Helgelendingen onsdag kveld at årsaken var Telenors sendestasjon på Kappfjellet som ikke var kommet i drift igjen etter et strømbrudd.

Rett før klokka 12.00 torsdag var feilen utbedret.

– DAB, RiksTV og telefonnettet skal være i drift igjen. Vi sendte folk med et helikopter som tok av fra Mo i halv ellevetida. De fikk sendestasjonen i drift igjen, sier Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor.

– Nå skal vi undersøke hvorfor ikke aggregatet slo inn etter strømstansen, legger hun til.

Bjarne Andre Myklebust i NRK opplyser at det gjenstår å få en DAB-sender opp å gå.

- Om lag 300 mennesker er fremdeles uten DAB-radio, sier Myklebust klokka 13.50.

– Kritisk situasjon

Ordfører i Grane kommune, Bjørn Ivar Lamo, var torsdag formiddag ikke informert om manglende mobil- og fasttelefon i Fiplingdal.

– Det er kritisk at kommunikasjonen svikter. Man kan greie seg uten strøm og vann en periode, men telefonnettet må være operativt, sier han.

En av personene som var berørt av manglende dekning i Fiplingdal var Line Solbakken. Hun tok seg fram til et punkt med dekning og prøvde å ringe Telenor torsdag formiddag. Hun følte seg dårlig ivaretatt av kundeservice i Telenor.

– De ba meg ringe kommunen. Et håpløst og elendig svar! Situasjonen går på sikkerheten løs, sier Solbakken som forventet at det ble satt fortgang i saken.

Artikkeltags