Resultatløs bjørnejakt, men jegerne finner skadde dyr som må avlives

Bjørnejakta i Grane og Hattfjelldal har vært resultatløs så langt, selv om jegerne har vært i nærheten av bjørnen.

Bjørnejakta i Grane og Hattfjelldal har vært resultatløs så langt, selv om jegerne har vært i nærheten av bjørnen. Foto:

DEL

Etter to uker med jakt er det ikke felt bjørn, verken i Grane eller Hattfjelldal. Det opplyser Øyvind Skogstad, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Nordland, til Helgelendingen.

– Jeg har hatt kontakt med Grane kommune som melder om ferske spor og kadaver i området hvor det jaktes, sier Skogstad som holder det for sannsynlig at det fortsatt er en bjørn i området.

– Vi har allerede søkt om at jakten forlenges til 25. september, sier jordbrukssjef Torgar Eggen i Grane kommunen. Skogstad sier at denne søknaden trolig vil bli behandlet i løpet av dagen i dag, mandag.

Eggen sier jegerne var i nærkontakt med bjørn lørdag. Det ble ikke løsnet skudd og ingen så bjørnen, men hundenes oppførsel tilsier at bjørnen var i området.

Eggen sier at jegerne kommer over skadde dyr som blir avlivet av jaktlaget. Også Finn Olav Lund, en av brukerne i området, har ifølge Eggen vært nødt til å avlive skadde dyr i det store beiteområdet som betegnes som Svenningdal vest. 

Artikkeltags