- Vi vil gjøre det lettere for barna å få med foreldrene på tur

Ragna Mari Laksforsmo og Karen Elise Laksforsmo prøver fiskelykken på et tidligere arrangement i regi av Grane jeger- og fiskerforening.

Ragna Mari Laksforsmo og Karen Elise Laksforsmo prøver fiskelykken på et tidligere arrangement i regi av Grane jeger- og fiskerforening. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Fra fredag ettermiddag inviterer Grane jeger- og fiskerforening i samarbeid med Statskog til fiskecamp for barn på Stavatnet.

- Det går fint med påmeldingen. 15-20 barn er påmeldt til nå, og vi er fornøyde med 20-25, sier Kine Bentseng, leder i Grane jeger- og fiskerforening. De påmeldte barna får gratis grillmat og premier. Foreningen stiller også med utlån av fiskeutstyr.

Hvor mange frivillige fra Grane jeger- og fiskerforening er med og arrangerer?

- Det er jeg. Det går vel bare godt, for foreldrene er jo med, sier Bentseng.

- Det er bare ørret i vannet der oppe. Hvis vi får fisk er det bra. Vi må satse på å få fisk til en middag på bålet, men jeg tør ikke garantere noe. Isen har nettopp forsvunnet, så det er kaldt for fisken, sier Bentseng.

Barn mellom 0 og 12 år er invitert, og lederen mener barn kan fiske i ganske ung alder.

- En toåring kan holde en fiskestang, men er kanskje ikke interessert i å sitte så lenge. Fra tre år og oppover er den ultimate alderen. Det er meldt så mye finvær at ungene er kanskje mer interessert i å bade enn å fiske, sier Bentseng.

Fiskecampen inneholder fiskekurs for foreldrene fredag, og alle som melder seg på kan velge om de sover over i telt eller om de kommer på dagstur.

- Målet med turen å få folk ut i natur. Vi vil at det skal bli enklere for foreldrene å ta med barna på tur, eller gjøre det lettere for barna å få med foreldrene på tur, alt ettersom. Vi ønsker også å få flere medlemmer, sier Bentseng. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken