Det blir samisk forestilling på Vefsna i dag – uansett vær og vind

VEFSNA: "Sinsitnine" er klar  for publikum i dag. Fra venstre: Regissør Ada Einmo, Galleria-leder, Annika Hoggard og Katrine Remmen Wiken, formidlingsleder ved Helgeland Museum. Dette er et samarbeidsprosjekt med Galleria, Festspillene på Helgeland, Naturlige Helgeland og Fru Haugans Hotel.

VEFSNA: "Sinsitnine" er klar for publikum i dag. Fra venstre: Regissør Ada Einmo, Galleria-leder, Annika Hoggard og Katrine Remmen Wiken, formidlingsleder ved Helgeland Museum. Dette er et samarbeidsprosjekt med Galleria, Festspillene på Helgeland, Naturlige Helgeland og Fru Haugans Hotel. Foto:

Klokka 13.30 i dag, tirsdag, blir det premiere på tidens største samiske performance i Mosjen.

DEL

Da kaster fembøringen «Rappstein» loss fra Mjaavatnbrygga og seiler opp Vefsna som en del av «Sinsitnine» en musikk/joik og dansedramatisk verk som forteller den samiske historien på Helgeland og i Mosjøen – eller Mussere som byen heter på samisk.

Vær ingen hindring

– Men har dere værgudene på deres side? Det har jo meldt regn.

Spørsmålet går til Ada Einmo. Hun er koreograf og regissør for «Sinsitnine».

– Været for bli som det blir. Uansett så går det inn som en del av performancen. Både vi og publikum tåler litt regn her i Mosjøen. Den eneste begrensinga er jo hvor mye regn høyttaleranlegget tåler, tilføyer hun, men hører ikke så bekymret ut.

Generalprøve i går

I går, mandag, hadde de generalprøve på forestillinga, og da hadde folk stilt seg opp på Mjaavatnbrygga. Det var også fullt av folk på alle bryggene oppetter elva, og mange gikk langs elva for å følge med båtens ferd opp til Hotellhagen.

Ramona Kappfjell Sørfjell, vil komme ned fra Øyfjellet i Ziplineren og starte en samtale med de nyankomne i båten idet den legger til kai – samtaler som blir spredt utover byen via lydinstallasjonene langs sjøbodene.

Vises hver dag

Denne performancen blir vist hver dag, unntatt søndag, under Festspillene Helgeland.

Onsdag  klokka 13.30

Torsdag klokka 13.30 og klokka 17.30

Fredag klokka 18.00

Og under dronningbesøket på lørdagen.

Artikkeltags