Sand-brødrene til Galleria kunstfestival: – Vi gleder oss til å være sammen med landets flotteste befolkning

Utstilling: Vebjørn Sand kommer til årets Galleria kunstfestival.

Utstilling: Vebjørn Sand kommer til årets Galleria kunstfestival.

Artikkelen er over 2 år gammel

I sommer er det igjen tid for Galleria kunstfestival. En av de kjente kunstnerne som kommer for å vise fram maleriene sine er Vebjørn Sand & co.

DEL

– Vi har gledet oss til å komme tilbake til Mosjøen helt siden forrige besøk som var for mange år siden, sier Aune Sand.

I sommer kommer Vebjørn Sand til kunstfestivalen i Mosjøen sammen med tvillingbroren Aune Sand, sønnen hans Andrey Sand og Marianne Aulie. Daglig Leder i Galleria, Rikke Anett Lund forteller det er Stig Ove Sivertsen som sitter i kunstnerisk råd som har jobbet med å få brødrene til Mosjøen.

– Hvem som helst kan melde seg på kunstfestivalen, men vi ønsker også å ha med kjente kunstnere som kan trekke flere til Mosjøen, sier Lund.

Retrospektiv utstilling

Sand-brødrene nølte ikke med å si ja til å komme til Mosjøen. Lund forteller utstillingen deres skal være på Fru Haugans hotel hele uken. Hun håper brødrene vil by på seg selv og gjerne det lille ekstra.

– Vi har reist med en stor utstilling i Norge i tre år nå, og den tar vi med oss til Mosjøen. Det er Vebjørns flotteste bilder, sier Sand.

Publikum kan vente seg å se en retrospektiv utstilling av Vebjørn. Det vil være alt fra sydpolen, norsk natur, andre verdenskrig og portretter som han har jobbet med hele sitt liv.

– Vi har også med noe fra Marianne. Hennes feilfrie karakterstudier av heltene i samfunnet. Det mange oppfatter som klovner, men som egentlig er portretter av de sterkeste i samfunnet. De vi ikke ser, de som løfter tyngst, jobber hardest og blir overkjørt av storsamfunnet, sier Sand.

Lover godt med liv

Brødrene skal være til stede under hele kunstfestivalen. De har planlagt å fortelle om bildene, og Vebjørn skal fortelle om sin livsreise innenfor kunsten. De vil også tilby gratis malekurs for barn.

– Vi skal prøve å sette fyr på lokalet vi er i, så får vi se om Mosjøen vil være med på dans. Det blir også diktopplesning av meg, men jeg er litt bekymret for at det kan bli litt sterk kost for nordlendingene, ler Aune Sand godt.

– De har sagt de skal lage folkeliv og ablegøyer, og jeg tror de vil passe godt inn i Nord-Norge. Vi ønsker også å vise dem rundt i byen vår, sier Lund.

Aune Sand skryter av Helgeland og sier det er helt magisk å få komme tilbake til Mosjøen, særlig på denne tiden av året.

– Vi har enda ikke vært i nord med den utstillingen vi har reist rundt med nå. Det blir flott å få komme til Mosjøen, og vi gleder oss til å være sammen med landets flotteste befolkning, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken