Observante tipsere har reagert på at betongvernet henger i luften og ned mot jernbanen på å Fv 78 nord for Søfting stasjon ved Kløpberget. Det skal ha vært slik i en ukes tid, og det er satt opp veimarkører i området. Men hva som faktisk har skjedd er det ikke mange som vet.

– Jeg har nettopp vært i området å har sett på saken selv, og dette er det vi kaller en trafikkskadesak med ukjent skadevolder. Det betyr i dette tilfellet at noen har kjørt i gjerdeblokkene med så stor kraft at de har flyttet på seg, sier byggeleder for drift- og vedlikehold i Statens vegvesen i Mosjøen, Eivind Bakken.

Han vet ikke hvem som er skyld i skadene, men ut fra tidligere erfaringer og undersøkelser på stedet mener han at det sannsynligvis dreier seg om et stort kjøretøy med henger.

– Vedkommende har ikke stoppet etter sammenstøtet, og har heller ikke meldt seg i etterkant, sier Bakken som sier uhellet trolig skjedde den 24. august.

– Hva gjør dere med skadene?

– Det er jo vi som må ta både regninga og jobben, men siden gjerdet ligger så nært jernbanen må vi samarbeide med Bane NOR under reparasjonene. Vi håper å komme i gang så raskt som mulig, og da vil ett kjørefelt bli stengt mens arbeidet pågår, sier Bakken.