Politiet i Nordland meldte klokka 09.45 at det brenner i en søppelbil ved Åkvik nord for Mosjøen. Politiet opplyser at nødetatene er på vei. Folk har kontaktet Helgelendingen og melder om utrykningskjøretøyer med blålys på vei nordover mot Fustvatn.

Oppdatert klokka 10.10: Politiet, ved innsatsleder Jørn Ove Jacobsen, opplyser at ingen har kommet til skade som følge av brannen. Den ble oppdaget da søppelbilen kjørte inn på Skanskas anleggsområde ved Åkvik for å hente avfall. Først ble det bare observert røyk, senere utviklet brannen seg til åpne flammer.

Ifølge brannvesenet er det vanskelig å komme inn til selve brannen i søppelbilens avfallsrom. Planen er nå å skjære seg inn i avfallsrommet for slik å kunne slokke brannen.

- Det er for tidlig å si noe om brannårsaken, men det opprettes rutinemessig sak på forholdet, opplyser Jacobsen til Helgelendingen. Bilen som brenner, tilhører Østbø AS.

Oppdatert klokka 12.20: Brannen i søppelbilen er nå slukket, melder politiet. Brannvesenet vil jobbe med etterslukking en tid framover.