Dagligvareekspert spår priskrig på øl

ANBEFALER PRISKRIG: Professor Runar Døving ved Høyskolen i Kristiania anbefaler Rema 1000 å sette ned prisene på øl og mineralvann for å vinne tilbake markedsandeler.

ANBEFALER PRISKRIG: Professor Runar Døving ved Høyskolen i Kristiania anbefaler Rema 1000 å sette ned prisene på øl og mineralvann for å vinne tilbake markedsandeler. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Dagligvareekspert tror Rema 1000 kan vinne tilbake tapte markedsandeler ved å skru ned prisnivået på øl.

DEL

(Romerikes Blad): Det er professor Runar Døving ved Høyskolen i Kristiania som anbefaler dagligvarekjeden å starte en «priskrig» på øl og mineralvann.

– Der er det så store marginer, at man ved å redusere prisen med 30 til 50 prosent vil få kundene tilbake. Litersprisen på øl bør ligge på kr 40, ikke kr 60 til 100 som i dag, sier han til Dagbladet som først omtalte saken.

Sverre Orm Øverland i Nøgne Ø og direktør Petter Nome i Bryggerie- og drikkevareforeningen mener at de ser tegn til at prisene på øl alllerede nå presses ned, skriver Finansavisen.

Les også: Nå har priskrigen på smågodter kommet til Mosjøen

Blant annet er prisene på ølmerker med høyere alkoholprosent nå lavere priset på Vinmonopolet enn øl med lavere alkoholprosent i dagligvarebutikker.

– Jeg er litt forundret over at det er nettopp Vinmonopolet som går i bresjen for denne prisreduksjonen, sier Nome til Finansavisen.

Både Øverland og Nome frykter at en prisreduksjon kan være med på å presse bryggeriene.

Om det blir en priskrig vil forbrukerne mest sannsynlig få svaret på tidlig i 2018. For dagligvarebutikkene er det nemlig ikke lov å endre priser på alkoholholdig drikke fortløpende. Normalt blir prisene endret i februar og juli, skriver E24.

Artikkeltags