Ellen og Anita inviterer innflyttere til bli-kjent tur: – Her kan de danne seg et nettverk

Artikkelen er over 1 år gammel

Ellen Løvold Strand og Anita Heli lover en fin tur med god informasjon og sosialt samvær på Marsøra søndag 26. mai.

DEL

– På denne måten kan innflytterne få dannet seg et nettverk og relasjoner, siden det ikke alltid er like enkelt å bli kjent med noen, sier Anita som er avdelingsleder for frivillighet i Vefsn kommune.

Det var gjennom et samarbeid med Fru Haugans Hotel og Vefsn Tv-Aksjon sist høst at Ellen foreslo å få på plass et lavterskeltilbud for tilflyttere i kommunen. Dette syntes Anita var en god ide, og dermed ble turen til Marsøra planlagt.

– Planen er få i gang en prat, og fortelle folk om mulighetene som finnes i Mosjøen mens vi går til Marsøra. Deretter setter vi oss ned rundt «bålet», deler tanker og nyter grillmat som Fru Haugans skal lage til, sier Ellen som er hotelldirektør hos Fru Haugans Hotel.

Trivsel

Tanken bak er å legge til rette for at tilflytterne blir kjent med flere, men også for å bli kjent med det som rører seg i byen. Det ønsker arrangørene skal skje gjennom den gode samtalen, samtidig ønsker de å høre tilflytternes ideer om hva som skal til for å trives bedre.

– Trivsel er kanskje en av årsakene til at folk faktisk flytter. Om du er nyinnflyttet og ikke klarer å finne det sosiale nettverket eller interessene dine, tenker jeg det vil gå på helsa løs, sier Anita.

Inkludering

Både Ellen og Anita selv er tilflyttere og bosatte seg i Mosjøen for fem år siden. Det er de som står i spissen for dette arrangementet, og har blant annet flere fra folkehelseenheten med seg på turen.

– Vi vil ha folk til å bli værende i Mosjøen, og jeg hadde selv satt pris på dette tilbudet var her da jeg kom hit. Denne turen vil by på inkludering, og muligheten til å skape et sosialt nettverk. Det er folkehelse i aller høyeste grad, sier Anita som sammen med Ellen gleder seg veldig til søndag.

– Mosjøen har veldig mange kvaliteter, og vi ønsker at folk som flytter hit blir boende.

Turen vil gå fra parkeringsplassen til Marsøra klokken 18.00, søndag 26. mai. Det er en lett tur, og passer for alle aldre, nyinnflyttet eller ekte mosjøværing.

Artikkeltags