Widerøe kommer protestene imøte: Senere og flere flyruter

SENERE AVGANG: Siste avgang fra Bodø til Mosjøen flyttes fra 17.30 til 21.30.

SENERE AVGANG: Siste avgang fra Bodø til Mosjøen flyttes fra 17.30 til 21.30.

Artikkelen er over 3 år gammel

Siste flyavgang fra Bodø til Mosjøen forskyves fire timer.

DEL

– Vi har hatt møte med Widerøe, og har fått gjennomslag for flere flyavganger til Helgeland, sier fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund (Sp) i en pressemelding.

Det vakte sterke reaksjoner da de nye flyrutene ble kjent.

– Vi er veldig fornøyd med at Widerøe har hørt på innspillene våre og faktisk satt dem ut i livet. Vi fikk gjennomslag for en senere avgang fra Bodø mot Mosjøen. Siste avgang blir klokka 21.30, og ikke klokka 17.30 slik det er i dag.

– Dette gir bedre pasientreiser til og fra Tromsø-Mosjøen. I tillegg vil det styrke muligheten til å reise mellom Oslo og Mosjøen via Bodø, sier Nordlund.

Flyavgangen kl. 21.30 fra Bodø starter opp 1. mai 2017.

Innspillet fra Nordland fylkeskommune med fem ukentlige avganger fra Trondheim mot Brønnøysund og Sandnessjøen er også tatt med i ruteendringene til Widerøe. Disse trer i kraft 1. april, samtidig som det nye anbudet starter.

I utgangspunktet lå det inne tre avganger fra Trondheim til Brønnøysund og to avganger til Sandnessjøen på hverdager. Etter dialogen mellom Widerøe og fylkeskommunen, settes det nå opp en ekstra avgang midt på dagen hele uka.

Artikkeltags