Flyet til Mo flyr videre til Mosjøen: – Det er stabilt dårlig vær, så det var ikke vits i å prøve å komme ned på Mo

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(RanaBlad:) Etter planen skulle to fly lande på Mo i Rana lufthavn Røssvoll nyttårsaften. Det første flyet som kom fra Trondheim gikk som normalt, mens neste fly fra Bodø til Mo i Rana, som etter tabellen skulle ha vært nede klokken 12.15, måtte endre planer.

Først ble det utsatt før det lettet fra Bodø.

– Men her var det for dårlig sikt og for mye snø, så flyet gikk rett videre til Mosjøen. Det er dårlig vær på hele Helgeland, men det var ikke noe å prøve på her på Mo. Det begynner å bli mer regn sørafor, så regnet kommer nok etter hvert hit, sier Kari Langås Nilsen i tårnet på Røssvoll.

– Det var altfor dårlig sikt på Mo, så det var ikke vits i å bruke tid på det.

Flyet fra Bodø var siste fly for dagen som skulle ned i Mo i Rana.

– Det stemmer at vi hadde en overflyging, bekrefter Lina Lindegaard, informasjonskonsulent hos Widerøe.

– Flyet skulle gå fra Bodø til Mo og videre til Værnes. Det som skjedde var at det tok av fra Bodø, men landet i Mosjøen. Det ble et skifte på grunn av snøvær. Det er veldig synd når sånt skjer, men været kan vi ikke kontrollere, sier Lindegaard.

– Dette var noe vi på forhånd så kunne skje, derfor ble det sendt tekstmeldinger til passasjerene om at det var mulig at vi ikke klarte å lande på Mo. Da var det noen som valgte å ikke bli med på flygingen for å heller komme seg på andre måter, sier Lindegaard og legger til at Widerøe selvfølgelig hjelper passasjerene med å booke om billettene så langt de kan.

De som skulle til Mo, får nå bakketransport fra Mosjøen.

Passasjerene fra Mo som skulle videre til Trondheim, blir booket om.

– Det var heldigvis bare seks passasjerer som skulle til Trondheim fra Mo. De er booket om og blir håndtert etter vanlige prosedyrer, sier Lindegaard.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken