Gå til sidens hovedinnhold

Sildebonanza langs kysten i nord

Artikkelen er over 5 år gammel

I løpet av de tre første dagene av 2016 ble det fisket 2140 tonn NVG-sild.

– Uke 53 er både siste uke i 2015 og første uke i 2016 og fisket denne uken har foregått noe på begge sider av årsskiftet, men det er helt naturlig at det er fangstingen etter 1. januar som det er noe kvantum i, opplyser Odd Fredrik Andersen i Sildelaget, ifølge Lofotposten.no.

Totalt ble det meldt inn vel 2 440 tonn og av dette ble vel 300 tonn innmeldt før årsskiftet. Av disse er igjen 40 tonn er tatt i Nord-Trøndelag. Det er i hovedsak båter i åpen gruppe som står for disse fangstene.

Etter nyttår er både låssettere og direktehåvere kommet i fiske og det er på Tromsøfjordene Kaldfjorden og Ersfjorden, samt Mefjorden på Senja, at det er fangstet.

– Størrelsen på silda er 353 gram i snitt, men et par båter har hatt kast på Kaldfjorden med sild på 280–290 gram. Silda på Trøndelagskysten er 180 gram i snitt, opplyser Andersen.

Andersen opplyser at Sildelaget venter seg atskillig større deltakelse i sildefisket i denne uken.

– De fleste kjøperne var på banen fra mandagen av og noen har sikret seg råstoff til å starte produksjon på. Utover i denne uka forventes større deltakelse både fra kyst og kanskje noen fra ringnot også, avslutter Odd Fredrik Ande

Kommentarer til denne saken