Nylandselva og Ottingselva åpnet for fiske: – Nå mangler vi bare vann

LITE VANN: Reidar Eriksen slår fast at det er lite vann i Dagsvikelva, men regner med at det bedrer seg - bare det kommer litt regn.

LITE VANN: Reidar Eriksen slår fast at det er lite vann i Dagsvikelva, men regner med at det bedrer seg - bare det kommer litt regn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag ble Nylandselva og Ottingselva i Leirfjord kommune åpnet for fiske igjen, men vannstanden er for lav til at det faktisk kan fiskes. I alle fall foreløpig.

DEL

– Fra campingplassen ser jeg at det er en god del fisk som venter på å kunne svømme opp elva. De hopper og spretter hele tiden, både på kvelds- og dagtid, sier Reidar Eriksen, som driver Kvitneset Camping, rett ved Ottingselva, eller Dagsvikelva, som den er mer kjent som.

Eriksen er også med i Tverlandet grunneierlag som eier deler av fiskeplassene langs elvene. Han regner med at det kommer bra med fisk opp elvene så snart det kommer mer vann.

Lite snø = lav vannstand

– Jeg skal vel ikke si at jeg håper på regn, men som bonde gjør jeg egentlig det. Det blir vel mot helga, jeg ser at det er meldt nedbør på torsdag allerede. Regnet kommer før eller siden, slår han fast.

Grunnen til den lave vannstanden er rett og slett lite nedbør i vinter, sier Eriksen.

– Vi har nesten ikke hatt snø her i vinter. Jeg har brøytet gårdsveien bare fem ganger gjennom vinteren. I tillegg fører jeg værstatistikk, og vi hadde fire måneder på rad uten nedbør, legger han til.

– Men det skal ikke mye vann til før fisken kommer opp i elva. Man skal ikke spå været, så når det skjer vet jeg ikke. Men det er lite vann i alle elvene i nærheten nå. Når det først kommer regn og det blir grums i elvene blir det bra fiske.

Mange fiskemuligheter

Reidar Eriksen forteller at elvene i området var gode fiskeelver før det ble stengt i forbindelse med gyro-behandlingen.

– Det var veldig bra fiske i dem. Det var tydelig også under behandlingen, den døde fisken som ble tatt opp ble lagret på gården min og det var utrolig mange kasser fisk. Ørret opp mot to kilo og masse yngel. Jeg håper det blir like bra nå, sier han, og legger til at mange av gjestene på campingplassen er glade i å fiske.

– Det er mange fiskemuligheter i Leirfjord. Det er fint å fiske i sjøen, men det blir bra å få i gang elvefisket slik at man kan gå opp i elva om det er dårlig vær på havet. I tillegg kan man fiske i fjellvatn i Leirfjord.

Viktig med desinfeksjon

– Det som er veldig viktig nå er at folk er nøye med desinfiseringen når de skal fiske. Det er kjempeviktig at vi holder elva ren. Jeg har selv et oppslag med informasjon på campingen, og vi setter ut desinfeksjonsstasjoner med middel som skal brukes både før og etter fiske, sier Eriksen, som har troa på at fiske i området kan være positivt framover.

– Jeg har veldig tro på fiske i Vefsna framover, og skal fisken til Vefsna må den passere her først. Så dette kan bli en ny reiselivssatsing, slår han fast.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken