Skifter ferje før stort turnstevne: - Det er i grunnen ganske håpløst

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

For reisende til Herøy har køen blitt lang fredag ettermiddag.

– To raster er fulle og den tredje holder på å fylle seg opp, så vi er litt irriterte her. Hvis det er trailere som skal med, kommer jeg ikke med. Det burde absolutt vært suppleringsferje til Herøy. Ferjene klarer ikke ta unna trafikken som er her, sier Rolf Einar Hauvik som reiser til Herøy fredag ettermiddag. I helgene er det ekstra mange som skal til Herøy sammenliknet med ukedagene, i tillegg til at Marine Harvest har doble skift, og derfor bruker ferjene mye. Samtidig er det sannsynligvis aktuelt for flere å reise via Herøy og over Åkviksundet bru til turnstevnet på Dønna denne helgen.

– Det er i grunnen ganske håpløst. Ferjemannskapet sier de tror jeg får være med, men lover ingenting, forklarer Hauvik.

I helgen arrangeres det et turnstevne på Dønna med 800 deltakere. Fredag har ferjeselskapet byttet om på ferjene, slik at MF Herøysund settes inn i sambandet Sandnessjøen-Dønna-Løkta, og går flere ekstra avganger denne veien. Denne ferjen går vanligvis som B-rute på sambandet Søvik-Austbø-Herøy-Brasøy. På grunn av dette innstilles alle avganger fra fredag ettermiddag i B-ruten og reisende måtte bruke A-ruten til Herøy. Boreal har opplyst på sine nettsider om at de øker kapasiteten på sambandet til Dønna på grunn av forhåndsmeldt økning av reisende.

Artikkeltags