Gå til sidens hovedinnhold

Fire Facebook-innstillinger du bør ta i bruk

Artikkelen er over 5 år gammel

Visste du om disse?

(Side2:) Vi har nok fortsatt mye å lære, i alle fall når det kommer til personvern og sikkerhet. The Independent har nylig omtalt fire Facebook-innstillinger du mest sannsynlig ikke bruker, og som du kanskje ikke visste eksisterte en gang.

Kanskje disse bør tas i bruk?

1. Hvor du er innlogget

Hvis du logger deg inn på Facebook via noen andres datamaskin eller mobil, kan det være greit å sørge for at man er logget ut.

Det kan du gjøre ved å gå inn i «innstillinger», deretter «sikkherhet» og til slutt «hvor du er innlogget». Her kan du avslutte aktiviteten.

2. Se mindre

Også kjent som «ekskjæreste-knappen». I 2015 innførte Facebook nemlig en mulighet for å «se mindre» av en eks-kjærestes oppdatering på Facebook. Du får mulighet til å benytte deg av dette idet du avslutter et forhold på Facebook (noe vi allerede vet kan være veldig ydmykende).

3. Minnekontoforvalter

Kanskje den aller tristeste innstillingen som finnes på Facebook. Det er nemlig her du kan legge inn navnet på en god venn eller et familiemedlem som du ønsker skal ivareta eller stenge Facebook-kontoen din om du skulle gå bort.

Gå inn i «innstillinger», «sikkerhet» og «minnekontoforvalter» hvis du ønsker å benytte deg av dette.

4. Messenger.com

Denne kan kanskje ikke regnes som en innstilling, men er likevel et nyttig verktøy du bør merke deg.

For hvis du er en av de som bruker Facebook hovedsaklig for å holde kontakten med venner og kanskje er lei av irriterende støy i Facebook-feeden, så kan du benytte deg av Messenger.com.

Her får du, akkurat som i Messenger-appen, kun opp chat og privatmeldinger, slik at du kan prate med vennene dine i fred.

Kommentarer til denne saken