Forlenger levetida for Norne

Norne får leve 16 år mer enn opprinnelig antatt.

Norne får leve 16 år mer enn opprinnelig antatt. Foto:

DEL

Equinor forlenger levetida for åtte installasjoner på norsk sokkel. Norne er en av dem, og de nye beregningene gir Norne som ligger rett utenfor helgelandskysten,  en levetid helt fram til 2036. Det er 16 år mer enn opprinnelig antatt.

– Levetidsforlengelser er svært god ressursforvaltning. Det gir høy verdiskaping fra etablerte felt, hvor vi og leverandørene våre jobber med sikker drift og lavere utslipp hver eneste dag. Og ikke minst betyr det mer aktivitet i havet, i tråd med ambisjonen vår om at vi fortsatt skal utvikle sokkelen lønnsomt og bærekraftig de neste tiårene, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge i en pressemelding fra Equinor.

Arne Sigve Nylund mener levetidsforlengelse er svært god ressursforvaltning.

Arne Sigve Nylund mener levetidsforlengelse er svært god ressursforvaltning. Foto:

Nylund legger til at levetidsforlengelsen bidrar til å opprettholde tusenvis av arbeidsplasser, både i havet og på land.

Han opplyser at Equinor totalt planlegger å forlenge levetiden til over 20 installasjoner på norsk sokkel. Innen 2031 forventes det at Equinor har søkt om forlenget levetid for alle eldre installasjoner som er aktuelle for dette.

Artikkeltags