Lastebil veltet på speilglatt E6

Foto:

DEL

Lastebilen veltet da en lokal entreprenør var på vei til Hattfjelldal onsdag morgen. Uhellet skjedde ved Nyrud, cirka 4 kilometer nord for Trofors. Føreren kom seg ut av bilen ved egen hjelp. Han er nå tatt hand om av helsepersonell og er sendt til sykehus i Sandnessjøen for sjekk.

De første meldingene fra politiet onsdag morgen gikk ut på at det var en lastebil som hadde veltet. Men lastebilen var påmontert strøutstyr, og var på vei til Hattfjelldal for å gjøre veien litt mindre glatt da den veltet. På ulykkesstedet var det tørr asfalt og gode kjøreforhold. Årsaken til ulykken er fortsatt uklar, men bilen var lastet med strøsand og vann.

Lastebilen ble liggende i veibanen, og veifarende på E6 måtte belage seg på kø og manuell dirigering forbi stedet hvor lastebilen hadde veltet. Veien var stengt i om lag en halv time, og i perioder mens bilberging pågikk.

Klokka 07.15 meldte politiet at bilberger hadde kommet fram til ulykkesstedet, og at arbeidet med å rydde opp på E6 har startet.

Oppdatert klokka 08.29: Ett felt er fortsatt sperret. Trafikken dirigeres fortsatt forbi skadestedet, men det er lite eller ingen kødannelse nå. Bilberger er på stedet og har starter bergingsjobben.


Artikkeltags