Kjørte av veien og trillet rundt på E6

DEL

En bil med to personer kjørte av veien og trillet rundt på E6 ved Bjerka ved 07-tida tirsdag morgen. Politiet opplyser på Twitter at det var to personer i bilen, og at begge har kommet seg ut av kjøretøyet.

Nødetatene er nå på vei til stedet, skriver politiet om ulykken som ble meldt rett etter klokka 07.00.

Oppdatert: Til Rana Blad opplyser operasjonsleder Marius Skålvoll ved Nordland politidistrikt litt over klokken 07.30 at nødetatene er kommet frem og jobber på stedet.

- Begge to involverte skal være uskadd. Det er snakk om en mann og en kvinne - begge i 60-årene, sier operasjonslederen.

Etter det politiet har funnet ut, ser det ut til at bakgrunnen for ulykken skyldes at føreren har sovnet bak rattet.

Oppdatert klokka 08.19: Begge de involverte tas med av luftambulansen og fraktes til sykehuset i Sandnessjøen for sjekk. Dette på grunn av fare for høyenergiskader.

Høyenergiskade er ifølge Store medisinske leksikon en fellesbetegnelse på skader som oppstår når kroppen brått bremses ned fra høye hastigheter eller treffes av gjenstander med høy hastighet. Slike skader kan for eksempel skyldes fall, kollisjoner eller påkjørsel.

"I akuttmedisinsk sammenheng brukes begrepet vanligvis om pasienter som har blitt utsatt for store energimengder og som dermed har behov for en mer systematisk medisinsk vurdering i akuttfasen med såkalt 'traumeteam", heter det i leksikonet.

Politiet tar beslag i førerkortet og oppretter sak på forholdet, og opplyser i tillegg at det i forbindelse med bilberging vil bli  manuell dirigering av trafikk på stedet.

Artikkeltags