Nye bompengesatser på E6 - dette vil det koste per passering

BOMPENGER: Det kan bli billigere å passere gjennom bomstasjonene på Reinforshei (bildet) og Skamdalen om du har brikke.Foto: Øyvind Bratt

BOMPENGER: Det kan bli billigere å passere gjennom bomstasjonene på Reinforshei (bildet) og Skamdalen om du har brikke.Foto: Øyvind Bratt

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(Rana Blad): Nå skal det bli billigere både for tunge kjøretøy, og personbiler med brikke.

Stortinget vedtok i forbindelse med statsbudsjettet 2016 en ny standarisert takst- og rabattstruktur for nye og eksisterende bompengeprosjekt.

For allerede eksisterende prosjekt, som E6 Helgeland, krever et lokal tilslutning fra involverte kommuner.

En konsekvens av ny struktur er at rabatten for personbiler med brikke økes fra 10 til 20 prosent. Dette vil bompengeselskapene kunne få kompensert gjennom å søke på en opprettet statlig tilskuddspott. For E6 Nord (bomstasjonene Skamdal og Reinforshei) utgjør potten i 2017 4 milllioner.

Et enstemmig formannskap i Rana ga tilslutning til følgende satser fra 2018.

Reinforshei: Lette kjøretøy uten brikke 18 kroner, lette kjøretøy med brikke 14,40 kroner, tunge kjøretøy med brikke 44 kroner.

Skamdalen: lette kjøretøy uten brikke 13 kroner, lette kjørtøy med brikke 10,40 kroner, tunge kjøretøy med brikke 31 kroner.

Formannskapet ga også enstemmig tilsluttning til forslag fra SV, Ap, Sp, Krf og Frp om at den nye takst- og rabattstrukturen kombineres med en «timesregel» for lette kjøretøy med brikke. Det vil si at det kreves bompenger én gang ved flere bomstasjonspasseringer innenfor samme time.

Artikkeltags