Gir klarsignal til Hæhre for hele E6 til Saltfjellet

Hæhre har fått klarsignal fra Statens vegvesen å bygge E6 helt til Bolna. Fotoet er fra arbeidet med Langvassåga bru.

Hæhre har fått klarsignal fra Statens vegvesen å bygge E6 helt til Bolna. Fotoet er fra arbeidet med Langvassåga bru. Foto:

Statens vegvesen har nå gitt Hæhre beskjed om at de skal bygge ny E6 helt opp til Bolna.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Lenge spøkte det for gjennomføringen av de to siste parsellene av E6 opp mot Saltfjellet fra Krokstrand, siden man grunnet kostnadssprekk ikke hadde penger til å betale for den nye veien, skriver Rana Blad.

– Nå er betalingsproblemet ryddet av veien. Samferdselsdepartementet garanterer for at det kommer penger og vi kan derfor gi grønt lys for bygging, sier prosjektleder Bård Nyland for ny E6 gjennom Helgeland.

Å bygge denne veien nå er svært godt butikk for staten, i stedet for å vente til en gang i framtida.

– Kostnadene er rundt halvparten av hva de ville blitt senere. Jeg tror nok denne store prisforskjellen var avgjørende for at det kom klarsignal for å fortsette, sier han.

LES OGSÅ: Bilistene kan kjøre på første del av en nesten ferdig E6 på Nord-Helgeland

Dette innebærer at Hæhre kan starte prosjekteringene av disse strekningene. Statens vegvesen vet ikke når de starter opp anleggsarbeid, men de regner med at det vil gå i normal Hæhre-fart. Selskapet har vist seg som effektive og ligger foran tidsskjemaet.

– For å betale for gildet skal Samferdselsdepartementet lage en ny proporsjon til Stortinget angående bompenger på prosjektet, basert på lokal enighet, sier Nyland

– Prislappen for å bygge nå er halvparten av det å vente i noen år, sier prosjektleder Bård Nyland i Statens vegvesen for E6 Helgeland.

– Prislappen for å bygge nå er halvparten av det å vente i noen år, sier prosjektleder Bård Nyland i Statens vegvesen for E6 Helgeland. Foto:

Artikkeltags