Dronning Sonja likte musikken: - Et stolt øyeblikk. Da vi var ferdige ville hun høre mer

PRATET: Carl Ninian Wika i samtale med dronning Sonja under konserten i hotellhagen. Ordfører Jann-Arne Løvdahl t.v. Bak t.v. skimter vi politimester Tone Vangen.

PRATET: Carl Ninian Wika i samtale med dronning Sonja under konserten i hotellhagen. Ordfører Jann-Arne Løvdahl t.v. Bak t.v. skimter vi politimester Tone Vangen. Foto:

H.M. dronning Sonja lyttet til musikken og pratet med festspillsjef Carl Ninian Wika under en godt besøkt åpningskonsert til det kongelige besøket.

DEL

Festspilleder Carl Ninian Wika satt sammen med dronning Sonja i hotellhagen da omkring 80 musikere fra Toppen Internasjonale sommermusikkskole spilte «Bilde fra en utstilling» av komponisten Mussorgskij. Underveis i musikkstykket konverserte de to. Wika var synlig rørt etterpå.

– Hun var interessert og stilte spørsmål om musikken og om hvem musikerne er. Hun sa at hun har gledet seg til konserten. Da vi var ferdige sa hun at hun så gjerne skulle ha hørt mer musikk og være her lenger. Hun sa også at hun var imponert over musikken og over nivået på musikerne. Et stolt øyeblikk. Dette var en fin innledning til dronningens besøk i Sjøgata. Tittelen på musikken var jo også passende, sier Wika til Helgelendingen like etter at dronningen sammen med fylkesmann Tom Cato Karlsen, ordfører Jann-Arne Løvdahl og politimester Tone Vangen med flere tok turen nordover fra hotellet og inn i Sjøgata.

Mange hundre mennesker møtte opp for å få et glimt av det kongelige besøket. Praktisk talt hele hotellhagen var fylt opp av unge og gamle skuelystne. En småspent og bunadskledd tidligere hotelldirektør Alf Gilroy Johannessen spankulerte litt rundt i hagen før sjaluppen til dronningen la til ved flytekaia i elva ved hotellet.

– Vi er et historisk hotell og dette er et historisk øyeblikk. Vi har hatt kongelige besøk siden i 1905, da av kong Haakon og senere av kong Olav. Kronprinsparet har også vært her. Bilder fra besøkene henger på veggen i Fruen Bar. Jeg håper å komplettere samlingen med et nytt bilde nå, sa Johannessen til Helgelendingen noen minutter før dronningen klappet til kai.

– Det er for så vidt første gang vi bruker denne flytebryggen til å ta imot kongelige. Det er jo litt artig, sa Johannessen.

- Jeg hadde jo håpet å få en prat med henne, men det ble det desverre ikke tid til denne gangen, la han til.

Fylkesmann Tom Cato Karlsen sa at han var litt spent før han skulle ta dronningen i hånda.

– Jeg har hilst på henne før, under en middag med Stortinget på slottet 17. oktober 2014. Jeg er ikke nervøs. Bare litt spent, sa den tidligere statssekretæren til Helgelendingen.

Også topppenkursets Birgitte Mikalsen fikk æren av å være med i følget som hilste på dronningen da hun steg i land i hotellhagen.

- Dronningen er De unge Orkesterforbunds øverste beskytter. Flott at hun følger opp.

- Nervøs før du møter henne?

- Litt. Det er jo veldig stas, sa Mikalsen til Helgelendingen.

Artikkeltags