Oppfordret til samarbeid på Helgeland under Drivkraft-konferansen: – Vi trenger en felles strategi

- Drivkraft Helgeland er en konferanse og konsept som vi håper skal bidra til økt samarbeid i hele
regionen, sier direktør i Helgeland Sparebank Hanne J. Nordgaard. Direktør Lars Peder Brekk mener
samarbeid ikke minst mot privat næringsliv har vært noe av suksessfaktoren til Brønnøysundregistrene.

- Drivkraft Helgeland er en konferanse og konsept som vi håper skal bidra til økt samarbeid i hele regionen, sier direktør i Helgeland Sparebank Hanne J. Nordgaard. Direktør Lars Peder Brekk mener samarbeid ikke minst mot privat næringsliv har vært noe av suksessfaktoren til Brønnøysundregistrene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Framtida må bygges på samarbeid. Det er når vi finner sammen og settes oss felles mål at vi virkelig kan utvikle lokalsamfunn og regionen Helgeland.

DEL

Banksjef Hanne J. Nordgaard i Helgeland Sparebank var tydelig da hun åpnet konferansen Drivkraft Helgeland 2018. Årets konferanse går av stabelen på Mo i Rana og skal være et møtepunkt for privat næringsliv, forvaltning og politikere.

Kontinuitet

– Drivkraft er noe mer enn en visjon. Det er et konsept som krever både oppmerksomhet og kontinuitet. Helgeland har alle forutsetninger for samarbeid, innovasjon og felles utvikling. Men vi trenger en felles strategi, sa Nordgaard.

Ett regionråd

Banksjefen fikk støtte for sitt syn da Arne Langset og Stig Sørra, henholdsvis daglig leder for Indre Helgeland regionråd og Helgeland regionråd, i et felles innlegg påpekte at tiden er moden for at Helgeland kommer sammen i et felles regionråd som også besitter utviklingskraft.

Samarbeid

Direktør ved Brønnøysundregistrene, Lars Peder Brekk påpekte også verdien av samarbeid, og at nettopp samarbeid mellom ulike statlige etater var det som la grunnlaget for utviklingen Av Brønnøysundregistrene for 30 år siden. Når Brønnøysundregistrene skal utvikle både Altinn og registertjenestene søker de også samarbeid mot privat sektor.

– Et helt bevisst valg for å utfordre etablert samarbeid. Vår erfaring er at det legger grunnlaget for nyskaping og innovasjon. Det har vi en rekke eksempler på. Ikke minst har samarbeidet med Finans Norge, Skatteetaten og Brønnøysundregistrene ført til utvikling av nye digitale og prisbelønte løsninger som samtykkebasert lånesøknad, så Brekk i sitt innlegg.

Teknologi

Drivkraft Helgeland 2018 går over to dager. Årets konferanse har tittelen «Hvordan skape drivkraft for vekst på Helgeland» der det er et særlig søkelys på teknologi, kunnskapsutvikling og endringsledelse.

Artikkeltags