140 millioner kroner til opprustning av fylkesvei: – Dette har vært en god dag å være ordfører

Feiring: Torsdag var en gledens dag for Dønnaordfører John Erik S. Johansen. Her sammen med fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø.

Feiring: Torsdag var en gledens dag for Dønnaordfører John Erik S. Johansen. Her sammen med fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag ble det kjent at fylkesrådet bevilger 140 millioner kroner til opprustning av fylkesvei 828 mellom Dønna og Herøy.

DEL

(iSandnessjøen) – Vi har lenge hatt søkelys på å få en løsning på denne veien mellom Herøy og Dønna. Det at vi endelig har fått en start er rett og slett fantastisk, sier ordfører i Dønna kommune, John Erik S. Johansen.

Nordland fylke har for de neste fire årene prioritert en milliard kroner til veiutbedring i fylket. Av den milliarden får fylkesvei 828 som går fra Dønna ferjeleie på Bjørn til Mowis lakseslakteri på Hestøya i Herøy den største tildelingen, på 140 millioner kroner.

– Det er en viktig næringsvei, og er viktig for å knytte sammen Herøy, Dønna og resten av regionen. Per dags dato er fylkesvei 828 både dårlig, smal og trafikkfarlig med uoversiktlige svinger og få møteplasser, sier ordfører Johansen.

Han forteller at veien også bare blir mer og mer trafikkert, da det er budsjettert at Mowi sender ut 5.500 vogntog med laks i året.

– Det er et vanvittig volum det er snakk om. Den største delen går over Herøy, men ganske mye går også over Dønna. Da er det klart at en trang og smal vei, spesielt om vinteren er lite ideell. 140 millioner vil ikke gi oss ny vei, men en mye bedre vei med flere møteplasser, da veien er lang og smal, sier han.

Torsdag var fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø på besøk i Dønna for å levere den gode nyheten. Så snart fylkestinget har gjort sitt vedtak, starter planprosessen. Pengene vil komme som bevilgninger over fire år framover, og Dønnaordføreren håper de skal få en oppstart allerede til neste år.

– I dag har jeg hatt en god dag som ordfører. Vi fikk det bevist at det lønner seg å stå på, arbeide hardt og framsnakke prosjektet, i tillegg til å jobbe aktivt opp mot regionen, fylket og ellers, sier ordfører Johansen, som innrømmer han kommer til å glise i lang tid framover.

Artikkeltags