Skipperen døde underveis fra Vandve til Solfjellsjøen

Skipperen på Kingen døde underveis fra Vandve til Solfjellsjøen.

Skipperen på Kingen døde underveis fra Vandve til Solfjellsjøen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Skipperen på hurtigbåten Kingen døde underveis fra Vandve til Solfjellsjøen onsdag. Det bekrefter Sylvi Barman-Jenssen i rederiet Barents AS overfor Helgelendingen.

– Matrosen tok over roret, mens passasjerene om bord i hurtigbåten ga livreddende førstehjelp til kapteinen som etter alt å dømme ble rammet av et kraftig hjerteinfarkt, sier Barman-Jenssen. Hun forteller at det var ni passasjerer om bord, tre av disse var skolebarn som bruker Kingen som daglig skoleskyss.

– 113 ble umiddelbart varslet da kapteinen sèg sammen. Da båten ankom Solfjellsjøen ventet helsepersonell på kaia. De kunne etter kort tid slå fast at livet ikke hadde stått til å redde, og at skipperen var død.

– Pårørende, Sjøfartsdirektoratet og Nordland fylkeskommune er varslet, og det settes nå inn en ny båt fra Lovundskyss i sambandet, sier Barman-Jenssen. Hun legger til at de tre barna som fikk en svært dramatisk start på skoledagen er ivaretatt på beste måte, og at de får den hjelpen de behøver.

Barman-Jenssen betegner onsdagens hendelse om bord i Kingen som forferdelig. Hun betegner den døde skipperen som serviceinnstilt og godt likt av alle.

– Det er dypt tragisk at han nå er borte, sier hun.

Det var Helgelands Blad som først omtalte saken.

Artikkeltags