Mangler DAB og RiksTV - feilretting utsettes på grunn av været

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Oppdatering torsdag kl. 10.00: En beboer på Trofors opplyser at DAB-dekningen ble borte ca klokka 3 natt til onsdag.

Tidligere sak:

På Facebookgruppen "spør om hva du vil Trofors" har flere innbyggere kommentert manglende DAB-signaler og RiksTV som har falt ut.

- Vi har hatt utfall på en sendestasjon på Kappfjellet på grunn av strømbrudd. Vi har prøvd feilretter i dag, men vedkommende kom seg ikke opp på skuter på grunn av snøen. Så det er bestilt feilretter med helikopter i morgen tidlig. Det er Telenor sin stasjon, og de har aggregat, men det er noe feil på det, sier distribusjonssjef i NRK, Bjarne Andre Myklebust til Helgelendingen onsdag ettermiddag.

- Det er sjelden vi får brudd som varer. I dette tilfellet er det strømutfall som er utgangspunktet for problemet, i tillegg til at det har vært mye snø i området, sier Myklebust, som ikke vet nøyaktig hvor lenge Grane-innbyggerne har vært uten DAB-dekning.

Den første meldingen på den nevnte Facebookgruppen om manglende RiksTV kom kl. 10:32. Under et kvarter senere savnet sambygdinger DAB-dekning.

Oppdatert 19:12: Det er det samme som gjelder for feilen på RiksTV.

- Jeg har fått beskjed om at det er på grunn av strømbrudd og aggregatet er nede. Det blir sendt opp folk i morgen tidlig for å ordne det. Feilen er på Kappfjellet og det går ut over Bjørgåsen, sier Tone Mesna, kommunikasjonsrådgiver i RiksTV.

Artikkeltags