Coop Helgeland ser på muligheten for å fusjonere med Coop Midt-Norge: – Skaper fordeler for våre kunder

VURDERER FUSJON: - Per Brochmann har troen på at en fusjon kan føre til mer konkurransekraft og skape fordeler for kunder og medlemmer.

VURDERER FUSJON: - Per Brochmann har troen på at en fusjon kan føre til mer konkurransekraft og skape fordeler for kunder og medlemmer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Styret i Coop Helgeland skal utrede en fusjon med Coop Midt-Helgeland.

DEL

– Årsmøtet i Coop Helgeland vedtok i desember 2017 å vurdere ulike fusjonsalternativer mot det å fortsette som eget lag. Etter å ha gjort noen sonderinger er konklusjonen at et mulighetsstudie med Coop Midt-Norge er rett nå, sier Toril Valla, styreleder i Coop Helgeland i en pressemelding fra Coop Helgeland.

– Geografisk nærhet er viktig. Samtidig har Coop Midt-Norge en sterk markedsposisjon og god økonomi. Dette kan gi oss enda mer konkurransekraft og bidra til å skape fordeler for våre kunder og medlemmer. Solid organisering er også en viktig faktor som gir trygghet for våre ansatte. En eventuell fusjon blir som en virksomhetsoverdragelse, og vil ivareta alle ansatte i Coop Helgeland, sier Per B. Brochmann, administrerende direktør i Coop Helgeland.

Både Brochmann og Valla understreker at Coop Helgeland er styrket økonomisk og markedsmessig gjennom flere år med omstilling og forbedringer.

– Det er ledelsen og styrets oppgave å sikre at denne utviklingen fortsetter. Det er i lys av dette at vi nå skal utrede og vurdere en eventuell fusjon, sier Valla og Brochmann.

Fakta 2017

Coop Helgeland
Omsetning1 milliard
Ansatte353
Resultat før skatt11,4 millioner
Coop Midt-Norge
Omsetning536 milliarder
Ansatte2196
Resultat før skatt272 millioner

Artikkeltags