Nå har Coop Helgeland for første gang passert en milliard i omsetning

FORNØYD: Per B. Brochmann er svært fornøyd med å ha passert en milliard i omsetning. Foto: Arne Forbord

FORNØYD: Per B. Brochmann er svært fornøyd med å ha passert en milliard i omsetning. Foto: Arne Forbord

Artikkelen er over 1 år gammel

Årsmøtet i Coop Helgeland er fornøyd med å konstatere at Helgelands største handelsbedrift har passert en milliard i omsetning.

DEL

(Rana Blad:) Coop Helgeland leverer et netto driftsresultat på 7,5 millioner kroner for 2018; halvannen million kroner mer enn året før, skriver Coop Helgeland i en pressemelding.

På grunn av et godt utbytte fra Mo Handelspark, kunne Coop Helgeland notere seg for 22 millioner kroner i resultat i sum på bunnlinja, før skatt.

Gjennom 2018 økte antallet medlemmer med 503, til mer enn 26.000 medlemmer i alt. Disse medlemmene får utbetalt vel 13,2 millioner kroner i kjøpeutbytte.

I årsberetningen blir fjoråret betegnet som et år for konsolidering, etter flere års kraftig snuoperasjon. Det var ingen store omstruktureringer i 2018.

Adm. direktør Per B. Brochmann har i beretningen prøvd å summere opp i ei setning: «Enda mer fornøyde kunder har gitt oss enda bedre lønnsomhet».

Coop Helgeland-sjefen forklarer:

– Målinger viser at vi er blitt enda bedre på kundebehandling. I 2017 sa 64 prosent av de spurte at de var fornøyde kunder. I 2018 er 68 prosent fornøyde, og Coop Helgeland er derved i norgestoppen blant samvirkelagene, sier Brochmann i pressemeldingen.

Han understreker at dagligvarebransjen er sterkt konkurranseutsatt.

– Det kjenner vi alle på oss. Men vi opprettholder topposisjonen og markedsandelen. Vår pris-, service- og kvalitetsstrategi virker. Våre ansatte gjør en fabelaktig jobb. De samhandler godt, og de yter god service. Det bekrefter kundemålingene, sier en stolt Per D. Brochmann.

Årsmøtet i Coop Helgeland tilsluttet seg enstemmig også styrets vedtak om å gå inn i fusjonsforhandlinger med Coop Midt-Norge. Men det er ikke vedtatt noen fusjon. Det må eventuelt gjøres i et eget årsmøte.

Coop Helgelands styreleder, Toril Valla, sier:

– Nå skal det forhandles med Coop Midt-Norge, så får vi hva se resultatet blir. Jeg har ingen kommentar ut over det nå.

Artikkeltags