Circle K Mosjøen er en av bedriftene som har vært med på å redde over 100.000 måltider

Nina Bjørnes Hansen fra Circle K Mosjøen sier de har fått matsvinnet vesentlig ned.

Nina Bjørnes Hansen fra Circle K Mosjøen sier de har fått matsvinnet vesentlig ned. Foto:

DEL

I løpet av drøyt to år har Circle K-kundene reddet 112 000 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app. I 2019 har økningen vært på hele 50 prosent.

– Samarbeidet vårt med Circle K Norge har virkelig gjort matredding tilgjengelig i hele vårt langstrakte land. Det er fantastisk at det går an å inspirere lokalmiljøet til å bidra i kampen mot matsvinn, både i bykjernene og i langt mer grisgrendte strøk, sier en fornøyd Bendik Walderhaug, matredder og salgssjef i Too Good To Go til en pressemelding fra Pressenytt for Circle K Norge.

I løpet av de 11 første månedene av 2019 reddet kunder ved 120 Circle K Norge-stasjoner 66 000 matporsjoner fra å havne i avfallet. Det er en økning på 50 prosent på ett år.

Circle K Mosjøen er en av stasjonene som er med på dette.

Prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge jobber for å utvide satsingen på matredding ved landets stasjoner. Hun forteller at antall stasjoner som bruker Too Good To Go-appen har økt med om lag 40 fra i fjor.

– Vi jobber hver dag på mange områder med å redusere matsvinn. Å kaste mat er sløsing med ressurser og gode produkter, noe som er dårlig økonomi og skadelig for miljøet. Vi setter stor pris på at så mange kunder gjennom bruk av Too Good To Go vil hjelpe oss med å redde mat som ellers ville blitt til avfall, sier hun.

Bare i løpet av 2019 har innbyggere i Nordland reddet 7055 måltider ved fylkets Circle K-stasjoner.

– Samarbeidet vårt med Circle K Norge har virkelig gjort matredding tilgjengelig i hele vårt langstrakte land. Det er fantastisk at det går an å inspirere lokalmiljøet til å bidra i kampen mot matsvinn, både i bykjernene og i langt mer grisgrendte strøk, sier en fornøyd Bendik Walderhaug, matredder og salgssjef i Too Good To Go.

Artikkeltags