Palmesus over Mosjøen

søndagstur: Thea Amundsen, Stina Marthinsen og Nina Opsahl lekte og inspiserte palmene ved Bystranda.  Foto: Stine Skipnes

søndagstur: Thea Amundsen, Stina Marthinsen og Nina Opsahl lekte og inspiserte palmene ved Bystranda. Foto: Stine Skipnes Foto:

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Palmene er på plass, og nå mangler bare sanden før Mosjøen får sin egen bystrand.

– Vi har vært her mange ganger før og synes det er en fin plass. Nå måtte vi hit for å se på palmene, sier Nina Opsahl, på søndagstur med datteren Thea Amundsen og mor Stina Marthinsen.

Med vind så det holder er det ikke akkurat Sydenstemning, men palmene gjør sitt til at området får et eksotisk preg. Når 3500 kubikk skjellsand fra Lofoten kommer på plass sist i august, kan vefsningene nyte de siste sommerdagene ved kulturminnet Pålgarden. Fritidsområdet ved Baustein ligger like ved småbåthavna og sto ferdig i 2013.

Nordland fylke og Vefsn kommune bevilger 1 millioner kroner hver til stranda. Helgeland museum skal sette opp skilt med informasjon om kulturminnet Pålgarden, og til neste år blir det satt ut flere søppeldunker. Det var Jens-Arthur Remmen Wiken som fikk ideen om bystranda.

Artikkeltags