Rykket ut til brann like sør for Mosjøen - brannen blusset opp igjen

DEL

Nødetatene rykket natt til onsdag ut i forbindelse med branntilløp i et ubebodd hus ved Ner-Bjørnåga utenfor Mosjøen. Politiets operasjonssentral fikk melding om brannen kl. 03:56 fra et forbipasserende vogntog.

- Vi starter utvendig med slukking, så for oss var det det vi konsentrerte oss om først i natt. Da hadde et vogntog med sjåfør vært her og gjort forebyggende brannslukking med brannslukkingsapparat, sier Sture Larssen, innsatsleder for Vefsn Brann.

- Kunne du se om det var påtent?

- Nei, det var ikke noe som tilsa det, sier Larssen. 

Brannen ble slukket, og det var mindre materielle skader på huset. Etter det forlot nødetatene stedet.

– En sjåfør som kjørte forbi, meldte så inn kl. 08:04 at han observerte røyk fra huset. Da nødetatene rykket ut til stedet, så vi at uthuset var overtent, sier operasjonsleder May-Wenche Hansen.

Huset ligger tre-fire kilometer sør for Mosjøen, og er ubebodd.

– Vi har vært i kontakt med huseier, som ha bekreftet at det er ingen som skal ha tilhold der nå, sier Hansen.

Brannen har skapt trafikale utfordringer. Like etter klokken 09:10 var det 3–400 meter kø på stedet i retning Mosjøen. Begge kjørefeltene ble stengt først, men politiet driver nå trafikkdirigering på stedet.

– Vi har stengt det ene feltet på E6 på grunn av røyk og for å ha kontroll på stedet. Huset ligger svært nært E6. Vi vet ikke hvor lenge vi må holde det ene feltet stengt og drive trafikkdirigering, sa Hansen ca. kl. 09:40.

– Per nå ser vi at uthuset ikke er til å redde, det er snart nedbrent. I tillegg har vi hatt enda en brann i hovedhuset som vi har slukket foreløpig. Nå jobber vi primært med å sikre at det ikke blir videre brann opp gjennom skogen, sa fungerende innsatsleder for politiet i Mosjøen, Martin Kristoffersen ca. kl. 09:00.

Det skal ikke være noen som bor i huset nå.

– Sånn jeg forstår det, er det mange år siden noen har bodd her, sier Kristoffersen.

– Vet dere noe om hva som kan ha skjedd?

– Det vet vi ikke ennå, men det vil etterforsking vise. Vi er på stedet og vil etterforske saken, sier Hansen.

Artikkeltags