Flyplassen i Bodø kan bli stengt i sommer

På grunn av lav bemanning, kan Bodø lufthavn bli stengt i sommer.

På grunn av lav bemanning, kan Bodø lufthavn bli stengt i sommer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(AvisaNordland): I fjor satte Avinor ut plass-, brann- og redningstjenesten ut til private aktører, som den første lufthavnen i Norge.

Mens Mesta overtok ansvaret for plasstjenesten, overtok Falck brann og redningstjeneste AS brann- og redningstjenesten fra Forsvaret.

– Fra første stund har vi vært veldig bekymret for driften i Bodø etter at Falck overtok, sier forbundssekretær Tor Erik Granum i Norsk Tjenestemannslag (NTL) til NRK Nordland.

Kutter ansatte

Av de 40 forsvarsansatte som drev tjenesten ved Bodø lufthavn, var det 19 som ble med over til Falck. Nå skal staben kuttes ned til 17 brannmenn.

– En bemanning på 17 akkurat er nok til å dekke normal drift, men dersom det oppstår sykdom eller under ferieavvikling vil det ikke være tilstrekkelig. Dermed kan det få den konsekvensen at flyplassen blir tvunget til å stenge i perioder, sier Granum til NRK Nordland.

- Nødt til å gjøre endringer

Daglig leder Loke Gulliksen i Falck brann og redningstjeneste AS bekrefter til NRK Nordland at de kutter to stillinger.

– Da vi vant anbudet tok vi med oss 19 brannmenn. Gjennom kontrakten fra Avinor får vi imidlertid dekket lønnskostnader for 17. Derfor er vi nødt til å gjøre endringer. Det er ikke mer dramatisk enn det, sier han til NRK Nordland.

Gulliksen avviser til NRK Nordland at reduksjonen får konsekvenser for flytrafikken i sommer.

Artikkeltags