Gå til sidens hovedinnhold

Den nasjonale beslagsstatistikken er ute – Mengden heroin som har blitt beslaglagt er seksdoblet

Artikkelen er over 3 år gammel

Når det kommer til alkoholholdige drikker, så har antall liter brennevin og øl som har blitt beslaglagt, blitt halvert. Antall beslag er cirka like mange.

Når det gjelder vin og brennevin over 60 prosent så er det cirka like mye som har blitt beslaglagt.

Det har blitt beslaglagt cirka like mye fisk, kjøtt og avdekka valuta som i fjor. Det samme gjelder for farmasøytiske preparat.

På narkotikafronten har det kun vært en nedgang blant mengde og beslag av amfetamin, cannabis og khat. Cannabis har en nedgang på over en million gram, selv om det er cirka like mange beslag. Det er cirka like mange beslag amfetamin også, med en nedgang på rundt 90 tusen gram. Mengden heroin som har blitt beslaglagt er mer enn seksdoblet, mens mengde kokain har blitt doblet.

Det har vært gjort færre beslag av sigaretter, men det har likevel vært en økning på en million sigaretter. Rundt fire millioner sigaretter har blitt beslaglagt. Antall beslag av snus er like stor, men mengden har blitt femdoblet til 2248 kilo.

Eirik Nilssen fra Mo tollsted forteller oss at det ofte gjøres færre beslag, men at det gjøres større beslag.

Her hjemme

Hvordan er stoda her hjemme på Helgeland?

– Det er ingen store endringer som har skjedd når det gjelder beslagene her hjemme. Vi har hatt et stort fiskebeslag på et par hundre kilo, men foruten om det så er det ganske likt fjoråret, sier Nilssen.

De tre grenseovergangene som Mo tollsted har ansvar for er E12 via Umbukten, Kruttfjellveien og veien over Skalmodalen.

Nordland

Eirik Nilssen snakker også litt om hvor mye av beslagene i Nordland som blir gjort på disse tre grenseovergangene Mo tollsted har ansvar for.

– På Helgeland gjøres halvparten av alle ølbeslagene i Nordland, godt over halvparten av alle vinbeslagene og en fjerdedel av alle brennevinsbeslagene. På landsbasis så er ikke dette unormalt mye. Det meste av beslagene som blir gjort i Norge skjer på grenseovergangen ved Svinesund.

Nilssen sier også at de fleste av beslagene som blir gjort er på alkohol og tobakk, men det også gjøres en god del beslag på kjøtt.

– Ut av landet går det mye fisk.

Kommentarer til denne saken