Bestemor tiltalt for trusler: «Fra i dag bør du passe på dine egne barn veldig godt»

Artikkelen er over 3 år gammel

Mot barnevernansatt.

DEL

Ei kvinne i 50-årene i Troms er tiltalt for trusler etter at hun i sommer la ut ei melding på facebook der hun angriper barnevernet. I meldinga blir ansatte i barnevernet beskyldt for å ha vært med å stjele barnebarnet hennes.

«Er dere ikke ferdig med løgn og atter løgn. Tenk og ødelegge. Tenk å være så forbanna sleip», lyder det i meldinga.

Videre i meldinga rettes det trusler mot en av de ansatte, trusler som ifølge tiltalebeslutninga er egnet til å framkalle alvorlig frykt hos vedkommende, skriver Nordlys.

«Fra idag bør du passe på din egne barn veldig godt. Du bør se deg veldig godt rundt hvor enn du er. Nå har ikke jeg noe og tape men du har», heter det i meldinga som kvinnen la ut på sin åpne facebook-profil.

I meldinga blir også ei jordmor beskyldt for å være korrupt.

Like alvorlig på sosiale medier

Statsadvokat Tor Børge Nordmo i Troms og Finnmark sier det ikke er noen forskjell på om trusler framsettes på facebook eller på andre arenaer, og om det gjøres muntlig eller skriftlig.

- Det avgjørende er det konkrete innholdet og hvordan dette er egnet å oppfattes, sier han.

I dette tilfellet er kvinnen tiltalt både for brudd på Straffelovens §155 som dreier seg om trusler for å påvirke offentlig tjenestemann og Straffelovens  §263 som dreier seg om trusler som er egnet til å framkalle alvorlig frykt.

Saken kommer opp i Senja tingrett i februar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken